Zapatero no pagarà els 759 milions en infrastructures que deu a Catalunya

  • Duran: 'Com caram celebren la constitució aquells que se la passen pel forro!'

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
06.12.2011 - 15:52

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El govern espanyol en funcions no pagarà a la Generalitat els 759 milions d’euros en infrastructures de la disposició addicional tercera de l’estatut, un acord que fou pactat per la comissió bilateral i que és vinculant. La vicepresidenta Elena Salgado ha dit que per fer efectiva la transferència caldria signar un protocol que, ara per ara, i amb el govern en funcions difícilment es pot aprovar. El secretari general de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, ha revelat avui aquesta ‘notícia molt dolenta’. I ha afegit, al seu Twitter: “Com caram celebren el dia de la constitució aquells qui se la passen pel forro!’

Duran ha piulat: ‘M’arriben notícies molt dolentes: el govern socialista no vol liquidar els 759 milions de la disposició addicional tercera’. I ha dit que si el govern espanyol no pagava aquests diners incomplia l’acord bilateral estat-Generalitat, amb l’areujant que el Tribunal Constitucional diu que aquests acords són vinculants. I afegeix: ‘l’estat centrifuga el dèficit a Catalunya per complir el seu, però el PP es trobarà la factura al calaix que haurà de pagar. Quantes en trobarà?’.

Incompliment del dèficit i problema de tresoreria

El portaveu del govern, Francesc Homs, havia advertit que no cobrar aquesta quantitat dificultaria complir el dèficit públic del 2,6% fixat per al 2011. En la darrera reunió del Govern, el 29 de novembre, Homs es va queixar de les ‘incerteses massa grans’ que tenia la Generalitat sobre si Zapatero o el futur president espanyol, Mariano Rajoy, abonarien els 759 milions de l’addicional tercera de l’estatut, o el diners del fons de competitivitat. ‘Si tens menys ingressos dels previstos, això acaba afectant el balanç i la liquidació final, i a part tens un problema de tresoreria’, va alertar Homs.

Bosch: ‘Una bonica manera de celebrar la constitució

‘Aquells que avui celebren la llei marc dels espanyols comencen el dia dient que no compliran una llei orgànica com l’estatut. És una manera bonica de celebrar la constitució’, ha ironitzat Bosch, que no ha assistit a la reunió al congrés.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any