La Nit de Santa Llúcia enguany a l’Auditori de Barcelona

  • Per commemorar el cinquantè aniversari d'Òmnium es publicarà un llibre i TV3 emetrà un documental sobre l'entitat

VilaWeb
Redacció
26.11.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El 20 de desembre l’Auditori de Barcelona acollirà la 61a Nit de Santa Llúcia. La Festa de les Lletres Catalanes coincideix amb la celebració dels cinquanta anys d’Òmnium Cultural, entitat organitzadora. És per això que la presidenta, Muriel Casals, ha explica que aquesta festa itinerant s’ha volgut fer a la capital catalana. S’ha triat l’Auditori com un espai emblemàtic, que va servir d’escenari per festejar els cinquanta anys, al juliol, i que VilaWeb va retransmetre en directe. Els cinquanta anys d’Òmnium també es commemoraran amb l’edició d’un llibre i un documental de TV3.

La Nit de Santa Llúcia es farà el 20 de desembre. Repetint la fòrmula de l’any passat, no hi haurà sopar. Es convidarà els socis al lliurament dels premis literaris embolcallats en un espectacle que ha ideat el director i actor Paco Mir d’El Tricicle. D’aquesta posada en escena, Paco Mir només ha avançat que serà un espectacle per a lleraferits. Que amb pocs recursos s’ha volgut jugar amb les lletres i demostrar que amb enginy es pot mantenir la qualitat. Ha dit que es jugarà amb els títols de les obres que han guanyat al llarg dels cinquanta anys i que és un homenatge a la literatura amb sorpreses constants. L’acte tindrà una hora de durada i TV3 la retransmetrà en directe la primera mitja hora. Enguany el cartell és obra de l’estudi de disseny gràfic Muto.

Entre els premis literaris que es donaran destaquen el Premi Sant Jordi de novel·la, el Carles Riba de poesia i el Mercè Rodoreda de contes i narracions. L’editor de Proa Josep Lluch ha explicat que s’han presentat 28 originals al Sant Jordi (davant dels 37 de l’any passat); 53 al Carles Riba (davant dels 74 de l’any passat) i 40 al Mercè Rodoreda (davant dels 46 de l’any passat). Lluch creu que el 2010 va ser un any excepcional en el nombre d’originals presentats en tots els premis, i que enguany les obres presentades s’equiparen a les que es van presentar el 2009. Lluch ha dit que havia parlat amb membres dels jurats i que tots havien destacat la qualitat d’obres en tots els premis.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any