Conferència al Casal Jaume Primer de Perpinyà

  • Dv. 25 de novembre del 2011
    Per celebrar el dia internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones, al Casal Jaume Primer de Perpinyà tindrà lloc una conferència a les 18h30 a càrrec del Doctor Claudi-Emili Tourné membre del col·lectiu 'Mieux naître en Afrique'

VilaWeb
Redacció
25.11.2011 - 06:11

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La conferència té per a títol ‘les mutilacions genitals femenines i la manera de combatre-les’, i serà doncs en català.

A Etiòpia, només fa15 anys que tenen accés a les escoles, per tant no hi ha metges, llevadores, infermeres ni cap professional tècnic de bon nivell.

Durant la seua primera visita a Etiòpia, el Doctor Tourné va visitar un bastiment dit hospital, però sense electricitat, ni aigua, ni mobles, sense material ni personal previstos, és en aquest moment que li van demanar ajuda. Des d’aquest moment es va dedicar en aquesta tasca i ara estant acabant la primera fase: fer arribar el material, l’electricitat i l’aigua. La segona fase consistirà en formar el personal. Com que no hi ha ningú com a personal de cura, hi treballen les llevadores tradicionals amb una formació bàsica, fins que se’n formin més de 200.

L’objectiu de la seua primera visita era la lluita contra les mutilacions genitals femenines, és per això que ara es cuida de la salut de les dones amb les eines més modernes per tal de fer evidenciar les mutilacions genitals femenines com a causa per si mateixa de la mortalitat i de la morbiditat maternal i infantil.

També parlarà de la necessitat d’alfabetització d’aquestes llevadores, en lllur llengua pròpia.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any