Tremosa és escridassat per eurodiputats del PSOE per parlar en anglès i no en espanyol al ple

  • Una piulada de l'eurodiputat ha obert un intens debat al Twitter

VilaWeb
Redacció
16.11.2011 - 15:01

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Dos eurodiputats del PSOE han escridassat avui l’europarlamentari de CiU, Ramon Tremosa, per no haver fet la seva intervenció en espanyol al ple. Tremosa no ha pogut identificar de quins eurodiputats es tracta, però sí que ha pogut veure que els crits venien de les files del partit socialista espanyol, segons que ha explicat en declaracions a l’ACN. Tremosa ha explicat els fets, en primera instància, el Twitter, amb aquest piu, que en les darreres dues hores s’ha estès per la xarxa generant un intens debat. ‘Acabo de defensar un oral ammendement al plenari, en anglès com sempre. S’han sentit alguns crits de “hablas mejor español”. 2011 o 1939?’, hi ha escrit.

Tremosa ha explicat a VilaWeb que sempre intervé en anglès i que fins ara no s’havia trobat en una situació com la d’avui. ‘Anem enrere enlloc d’anar endavant’, afirma Tremosa, que s’estranya de la poca educació d’uns eurodiputats que ‘teòricament estan acostumats al multilingüisme propi de la institució’. ‘És bastant trist que no tinguin una ment més oberta’, ha afegit. ‘Els molesta que siguem catalans i que parlem en anglès amb el món’.

A més, l’eurodiputat d’Iniciativa, Raül Romeva, ha confirmat els crits dels eurodiputats espanyols amb un piu al Twitter: ‘Jo hi era. Efectivament ha estat trist i desagradable, i tanmateix il.lustratiu.’

Tremosa, que juntament amb els eurodiputats de d’Esquerra i Iniciativa s’ha fixat com a un dels objectius l’oficialitat del català a Europa, explica que té per costum intervenir en anglès als plens. Els eurodiputats ho poden fer en qualsevol de les llengües oficials i les seves paraules són traduïdes simultàniament a la resta de llengües. La gran majoria dels diputats de l’estat espanyol utilitzen gairebé sempre i de manera exclusiva l’espanyol.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any