Microespectacles inèdits al ‘Cabanyal íntim’

VilaWeb
Redacció
22.10.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Són onze propostes multidisciplinars que s’allunyen dels espais escènics convencionals per a integrar-se en la intimitat de les cases particulars del barri del Cabanyal, l’antic barri de pescadors de València avui amenaçat pels enderrocs i desallotjaments que permet l’ajuntament. I com un projecte més per dinamitzar el barri i donar-lo a conèixer, perquè la ciutadania s’adoni del valor patrimonial que està en perill, s’ha organitzat el ‘Cabanyal íntim‘, amb microespectacles inèdits de vint minuts de durada, la temàtica dels quals està vinculada amb la història del barri i els seus habitants.

Hi participen artistes amb muntatges que s’estrenaran en la intimitat dels menjadors, dormitoris i cuines de les llars del Cabanyal, espais que han cedit els propietaris amenaçats de desallotjament, informa Europa Press.

Organitzat per la companyia Francachela amb la col·laboració de la plataforma cívica ‘Salvem el Cabanyal’, la programació oferix una selecció variada de peces escèniques d’avantguarda, que abracen des del teatre infantil i d’adults a la dansa contemporània, el cabaret ‘underground’ i les accions poètiques dramatitzades. Muntatges íntims i atrevits, que utilitzen plantejaments singulars per a crear una proximitat amb els espectadors. Cada microespectacle es representarà de quatre a vuit vegades al dia per a grups reduïts de públic.

La presidenta de ‘Salvem el Cabanyal’, Maribel Doménech, va recordar en la presentació del projecte, que la World Monuments Fund (WMF), l’organització de defensa patrimonial més important del món, ha inclòs el barri en el seu catàleg d’espais necessitats de protecció.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any