La mort de Steve Jobs commou també les xarxes

  • El geni de la tecnologia i la innovació rep el reconeixement de tot el món

VilaWeb
Redacció
07.10.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La mort de Steve Jobs, ahir a la matinada, va tenir un gran impacte, amb moltes reaccions i declaracions de personalitats de tots els àmbits. Però l’impacte més viu va ser a les xarxes socials, que ell va posar a l’abast de tothom amb els seus ginys. Per exemple, Twitter es va omplir de piulades sota les etiquetes #iSad, #SteveJobs i #thankyousteve, que van ser les més utilitzades pels usuaris de tot el món.

 

L’empresa de mesura d’audiències SR7 estima que la notícia va arribar a moure deu mil piulets per segon. Si es confirma la xifra, serà la notícia més comentada de la història de la xarxa social de missatges breus. De fet, la notícia de la mort de Jobs ha tingut més impacte que no pas l’anunci de l’assassinat de Bin Laden, amb cinc mil piulets per segon, i que no el terratrèmol i el tsunami del Japó, amb cinc mil cinc-cents trenta piulets per segon.

L’home que ha revolucionat la informàtica, la cultura i la comunicació

La mort de Steve Jobs, el fundador de la companyia i responsable de productes extraordinaris com el Mac, l’iPod, l’iPhone i l’iPad, la va confirmar Apple a la seva web. Jobs feia anys que tenia un càncer de pàncrees que finalment li va segar la vida.

Jobs se n’ha anat després de passar anys en un estat de salut molt delicat. El 2004 li van diagnosticar un càncer de pàncrees i el 2009 fou sotmès a un trasplantament de fetge. Finalment, el 25 d’agost va renunciar per carta el càrrec de conseller delegat d’Apple. Les regnes de la companyia, les va agafar qui fins llavors era la seva mà dreta, Tim Cook, que va assumir la difícil tasca de menar la companyia més valuosa dels Estats Units.

‘Sempre he dit que, si arribava el dia que no pogués atendre les meves obligacions i expectatives de conseller delegat d’Apple, seria el primer a fer-vos-ho saber. Malauradament, el dia ha arribat’, deia Jobs a la carta en què va anunciar la dimissió, encara que es continuava reservant la presidència.

El món de la tecnologia i de la comunicació recorda l’impacte de Jobs

El món de la tecnologia va reaccionar a la mort de Steve Jobs recordant-lo com un visionari i recordant el llegat enorme que ens ha deixat. Un dels primers de retre-li homenatge va ser el cofundador i president de Microsoft, Bill Gates. ‘El món rarament ha vist ningú amb el profund impacte que l’Steve ha tingut. Els seus efectes se sentiran durant unes quantes generacions’, va dir. El cofundador de Facebook, Mark Zuckerberg, va dir que era el seu mentor: ‘Steve, gràcies per haver demostrat què fas per canviar el món. Et trobaré a faltar.’ El president de Twitter, Dick Costolo: ‘Molt de cent en quaranta arriba algú que no tan solament fa créixer les expectatives, sinó que canvia completament els criteris.’ El director de Google, Larry Page: ‘Jobs sempre ha semblat capaç de dir en poques paraules allò que hauries d’haver pensat abans de pensar-ho.’

Des del sector de l’audiovisual i del cinema també hi ha hagut paraules de record per a Jobs. El director i productor de cinema Spike Lee en parla així a Twitter: ‘Els VISIONARIS sempre els han titllat de BOIGS al començament. Un VISIONARI veu coses que tothom diu que són IMPOSSIBLES, veu un món que la gent no pot veure – MAC, IPOD, IPAD, IPHONE, ITUNES i PIXAR. No tinc res sinó amor per al senyor Jobs i per a Apple, car sempre m’han donat, a mi i als meus films, A-M-O-R.’

‘El món és un lloc millor mercès a l’Steve. Ell és l’autèntica icona d’una societat que ha experimentat una innovació tecnològica tan increïble en el lapse d’una vida, i serà recordat durant milers d’anys’, va dir el president de Time Warner, Jeff Bewkes. Pel president executiu de Disney, Bob Iger, el llegat de Jobs ‘transcendirà els productes que va inventar o els negocis que va fer, els milions de persones que va inspirar, les vides que va canviar i la cultura que va definir’.

Barack Obama va ser dels primers a expressar el condol per la mort de Jobs: ‘No hi pot haver un tribut més gran a l’èxit de l’Steve que el fet que una bona part del món s’hagi assabentat de la seva mort per mitjà d’un dels ginys que ell va inventar’ (comunicat).

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any