Amazon presenta Kindle Fire, la nova pissarreta tàctil

  • Valdrà uns 150 euros, una tercera part de l'iPad, i sortirà a la venda el 15 de novembre

VilaWeb
Redacció
28.09.2011 - 17:14

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Amazon ja ha desclòs el misteri: ja presentat a Nova York la seva nova pissarreta tàctil, que es dirà Kindle Fire, costarà 199 dòlars (uns 150 euros), una tercera part de l’iPad més bàsic, i serà disponible el 15 de novembre vinent. Pesa 400 grams, té una pantalla multitàctil de set polzades i un processador de doble nucli. Funciona amb el sistema operatiu Android i té un navegador propi, el Silk. Amazon oferirà a qui compri la pissarreta emmagatzematge al núvol, amb jocs, aplicacions i lloguer de films.

La companyia també ha presentat un nou lector digital, Kindle Touch, amb pantalla tàctil, que costarà uns 73 euros –la versió anterior baixarà als 58 euros. El conseller delegat d’Amazon, Jeff Bezos, ha dit que aquests productes seran ‘premium’, bo i no tenir preus de gamma alta.

Algunes companyies com Resarch in Motion, propietària de BlackBerry, i Samsung han llançat al mercat pissarretes tàctils que no han tingut gaire èxit i que no s’han imposat a l’iPad. I Hewlett Packard va anunciar fa poc que deixaria de fabricar-ne.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any