Unes dues mil persones es van concentrar divendres davant l’estàtua de Jaume I per donar la benvinguda al Correllengua

  • Dijous la Flama va visitar les escoles de Benicàssim, Nules i la Vilavella, divendres va ser present també a Moncofa, a l'Aplec de la Plana, diumenge va visitar les Coves i Sant Mateu, dilluns va recórrer els col.legis de Vila-real i els del Grau, dimarts l'institut de Benicàssim, els col.legis Cisneros i regina Violant d'Almassora i les escoles d'Atzeneta, i dimecres l'institut de Vall d'Alba i les escoles de Borriana.

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
26.09.2011 - 12:44

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Correllengua 2011 va arribar passat divendres a Castelló, on va visitar pel matí, dividit en tres columnes, 22 dels col.legis de la ciutat. En aquest sentit, recordem que els quatre centres del Grau van ser visitats per la torxa dilluns ja que, per ser encara setembre, aquest divendres, els col.legis no feien classes per la vesprada, que és quan tradicionalment visita la Flama els centres del Grau.

Dijous la Flama va visitar les escoles de Benicàssim, Nules i la Vilavella, divendres va ser present també a Moncofa, a l’Aplec de la Plana, diumenge va visitar les Coves i Sant Mateu, dilluns va recórrer els col.legis de Vila-real i els del Grau, i dimarts l’institut de Benicàssim, els col.legis Cisneros i regina Violant d’Almassora i les escoles d’Atzeneta.

El Correllengua havia visitat ja, dijous, els quatre col.legis de Nules, el centre escolar de la Vilavella i l’escola Santa Àgueda de Benicàssim. Divendres, tres columnes amb la Flama van visitar els col.legis Lluís Revest, Sanchis Yago, Bisbe Climent, Herrero, Censal, Carles Salvador, Isidor Andrés i Joan Ripollés (Primera columna), Soler i Godes, Pintor Castell, Blasco Ibàñez, Bernat Artola, Jaume I, Vicent Artero i Benadressa (Segona columna), Exèrcit, Gregal, Manel Garcia Grau, Mestre Canós, Isabel Ferrer i Sant Agustí (Tercera columna).

A la vesprada va tenir lloc una cercavila pels carrers, amb dimonis, dolçainers i la participació d’entitats, AMPAs, partits i sindicats. Va eixir a les 19:30 des de l’Institut Sos Baynat i va recórrer els carrers Rafalafena, plaça Maria Agustina, Major, plaça de la Pau, Gasset, Porta del Sol, Ruiz Zorrilla i avinguda del Rei en Jaume. En arribar a l’estàtua de Jaume I, a les 20:30, es va presentar la plataforma “Castelló per la Llengua”, va tenir lloc la lectura del Manifest i es van realitzar els diferents ofrenes al rei i la senyera.

Prèviament, dijous havia visitat ja els col.legis de Nules i la Vilavella, i el col.legi Santa Àgueda de Benicàssim. Divendres va ser també a Moncofa, dins dels actes de l’Aplec de la Plana que s’hi va celebrar. Diumenge van tenir lloc cercaviles acompanyant la Flama a les Coves i Sant Mateu, i per la vesprada va arribar a les Alqueries, on es va inaugurar la placa del carrer dedicat a Enric Valor i va actuar el cantant Pep Gimeno, “Botifarra”. I ahir dilluns va recórrer set escoles de Vila-real i les quatre del Grau de Castelló.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any