Badalona aprova una moció de defensa de la immersió lingüística

  • Amb els vots a favor de tota l'oposició i els vots en contra del govern de Garcia Albiol

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
12.09.2011 - 15:41

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El ple de l’Ajuntament de Badalona ha aprovat una moció que defensa la immersió lingüística i s’oposa a la sentència del tribunal Suprem i la interlocutòria del Tribunal Superior de Justícia. La moció, que inclou el manifest de Somescola, ha tingut el suport del PSC, CiU i ICV-EUiA, mentre que el govern del PP hi ha votat en contra. Pel batlle, Xavier Garcia Albiol, la sentència no posa en perill la llengua i per això hi ha votat en contra.

En canvi, tota l’oposició ha criticat el PP per fer servir la llengua com a element de confrontació i per sembrar un debat ple de ‘mentides i difamacions’.

El portaveu de CiU a la ciutat, Ferran Falcó, ha retret a Albiol que era una contradicció mostrar-se partidari de la discriminació positiva i alhora oposar-se a la moció, i ha advertit que si el PP emprenia campanyes en contra del català creuaria una ‘línia roja’ que no permetrien. De fet, CiU havia insinuat ahir que es plantejava de presentar una moció de censura contra el batlle si aquest votava en contra del manifest de Somescola, com ha succeït, però Falcó ha dit que, de moment, no pensava fer cap moció de censura.

Gran suport de les entitats a la Diada

Enmig d’aquesta polèmica, Badalona va celebrar ahir la diada amb un gran nombre d’activitats, gràcies al suport i a la iniciativa de moltes entitats, aplegades en la Comissió Onze de Setembre, i a Òmnium Cultural del Barcelonès Nord, que va rebre el suport de la Federació Llull: Òmnium, ACPV i l’Obra Cultural Balear van participar en l’ofrena floral a la plaça de la Plana (vídeo). També hi va participar el batlle, Xavier Garcia Albiol, que fou escridassat per haver suspès els actes institucionals de l’Onze de Setembre.

A l’ofrena, hi van assistir la presidenta d’Òmnium, Muriel Casals, el president d’Acció Cultural del País Valencià, Eliseu Climent, i el president de l’Obra Cultural Balear, Jaume Mateu.

Els setze regidors a l’oposició a l’ajuntament van fer pinya per fer una ofrena floral conjunta per la diada. PSC, CiU i ICV responien així a la supressió del govern municipal en minoria del PP (amb Xavier García Albiol al capdavant), de l’ofrena que feia cada any el consistori. ‘Creiem que tots tres alguna cosa havíem de fer’, va declarar el líder dels socialistes a Badalona i ex-batle de la ciutat, Jordi Serra. Per la seva banda, Ferran Falcó (CiU) va dir que l’actitud d’Albiol havia permès ‘recuperar la trempera’ de la diada, mentre que l’ecosocialista Carles Sagués va lamentar el partidisme amb què actuava el batlle.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any