Quan serem independents?

  • Hem demanat a manifestants i polítics el seu pronòstic sobre la independència

VilaWeb
Redacció
12.09.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La independència és cada dia més a prop. Aquesta era l’opinió àmpliament compartida per la gran majoria dels qui ahir van participar en la manifestació de l’Onze de Setembre, una de les més multitudinàries d’aquests últims anys: 50.000 manifestants segons els organitzadors i 10.000 segons la guàrdia urbana. Ara, sobre els pronòstics concrets ja no hi havia tanta unanimitat. En aquest vídeo demanem a manifestants i polítics quan creuen que la independència serà una realitat.

 

La manifestació, convocada per l’esquerra independentista i per les plataformes Sobirania i Progrés, Sobirania i Justícia i la Plataforma pel Dret de Decidir, va ser presidida per una estelada de vuit metres de llargada i, darrere, una pancarta amb la consigna ‘Pels drets socials i nacionals. Independència i socialisme. Tot seguit, hi havia una altra pancarta, amb el lema Som una nació, volem un estat propi‘. Enguany s’hi ha afegit, també, el crit ‘jo no acato’, contra els atacs judicials a la immersió, i s’ha fet un homenatge a Barrera, amb una de les pancartes de la capçalera que reproduïa les seves paraules,’Tenim pressa, molta pressa‘.

A la cua de la manifestació hi havia Solidaritat amb una gran estelada i el diputat Uriel Beltran a la segona fila. Després de Solidaritat, Reagrupament i Esquerra Republicana de Catalunya, amb els dirigents del partit al davant. Esquerra va aparellar a la Ronda de Sant Pere, entre Pau Claris i el passeig de Gràcia, el ‘Gran dictat’, en què els manifestants podien escriure cartes al tribunal suprem espanyol contra l’atac a la immersió lingüística.

La manifestació es va acabar al passeig de Lluís Companys amb la Festa per la llibertat, organitzada per Òmnium Cultural, en què Obrint Pas, Quart Primera i la Troba Kung Fu van oferir sengles concerts.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any