El PP balear es queda sol en el nomenament del director d’IB3

  • PSM i PSIB han anunciat que no donaran suport a la candidatura de Jacobo Palazón perquè hi ha 'una injerència política' del PP · El PP tira endavant el ple extraordinari per nomenar-lo avui sense cap suport

VilaWeb
Redacció
30.08.2011 - 12:35

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El govern balear esperava aconseguir prou consens parlamentari en el nomenament del director general de la radiotelevisió de les Illes (IB3), Jacobo Palazón. Però el PSIB i el PSM ja han dit que no donaran suport a aquesta candidat, perquè el PP ha ‘nomenat directament’ als nou membres que conformarien l’equip directiu de l’ens. Els portaveus dels socialistes i dels nacionalistes han demanat ajornar el ple extraordinari per intentar arribar a un acord, però la portaveu del PP balear, Mabel Cabrer, s’hi ha negat i ha dit que el seu partit ja ha fet ‘tots els esforços’ per arribar a un consens.

El portaveu del govern, Rafel Bosch, va anunciar ahir que l’executiu espera ‘arribar a una decisió consensuada’ pel nomenament del nou director general de l’ens públic avui al parlament. Ahir, fins a última hora, els representants del PSIB i el PSM van tenir converses amb Palazón per aconseguir el seu compromís amb la transparència.

Modificació de la llei d’IB3

Per altra banda, la portaveu socialista, Francina Armengol ha criticat que avui també es voti un drecret llei per modificar la llei d’IB3 amb l’objectiu que el conseller de presidència, Antoni Gómez assumeixi les funcions de director general de l’ens fins que se’n pugui nombrar un de nou, decisió  a la que s’oposen socialistes i nacionalistes. Per Armengol, també hagués calgut consens en aquest punt, segons la normativa vigent, però el PP la tirarà endavant sense suports. Pel portaveu del PSM-IV-ExM, Biel Barceló, aquesta situació és ‘antidemocràtica i un greu error’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any