Els contractes temporals podran encadenar-se sense límit

  • El govern espanyol aprova el decret de mesures laborals i aparca les modificacions fiscals

VilaWeb
Redacció
26.08.2011 - 14:49

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El consell de ministres espanyol ha aprovat aquest migdia un decret llei de mesures laborals que planteja, entre altres, la suspensió, durant dos anys, del límit d’encadenament de contractes laborals, la pròrroga per sis mesos de l’ajuda dels 400 euros per a aturats sense ingressos i la creació d’un contracte de formació.

Durant dos anys, quedarà suspès l’article 15.5 de l’estatut dels treballadors, que limita a vint-i-quatre mesos l’encadenament de contractes de treball temporal. Aquesta limitació suposava que després de dos any d’enllaçar contractes temporals, l’empresa havia de fer fixe el treballador en qüestió. Ara, i fins al 2013, ja no passarà, i les empreses podran encadenar contractes temporals sense límit.

El nou paquet de mesures preveu un nou contracte de formació que s’amplia a treballadors de fins a trenta anys. Així, les empreses podran contractar treballadors de setze a vint-i-cinc anys per a jornades de feina d’un màxim del 75% que inclouran una quarta part d’hores dedicades a la formació, i durant els propers dos anys, aquest contracte es podrà estendre a treballadors de fins a trenta anys. Les empreses que efectuin contractes d’aquesta naturalesa a persones sense feina tindran dret, durant tota la vigència del contracte, a una reducció de les cotitzacions empresarials d’entre el 75% i el 100%. El govern ho justifica dient que els contractes a temps parcial han crescut un 8% durant la crisi i actualment representen el 15% del total. 

Finalment, tot i que s’esperava, l’executiu no ha abordat cap canvi en matèria fiscal, tal i com ha confirmat el portaveu del govern, José Blanco. Blanco ha assegurat que aquest decret és una ‘prioritat nacional’ ja que l’objectiu és ‘crear llocs de feina, sobretot per als joves que van abandonar els estudis per dedicar-se al sector de la construcció’.

Altres mesures aprovades són la prorroga fins el 2013 del pagament de part de les indemnitzacions per acomiadaments procedents i també la prorroga fins el 2013 del desenvolupament d’un procés negociador per la implantació del fons de capitalització acordat pel govern i els agents socials. També estableix que en un termini de sis mesos des de l’entrada en vigor, caldrà integrar el Servei Públic de Treball Estatal i el Fogasa en un únic organisme.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any