Observar les llàgrimes de Sant Llorenç, amb permís de la Lluna

  • La Lluna quasi plena dificulta enguany l'observació d'aquest espectacular fenomen astronòmic

VilaWeb
Redacció
12.08.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Cada any pels volts de Sant Llorenç (10 d’agost) es pot observar el fenomen astronòmic delsPerseids, popularment anomenat llàgrimes de Sant Llorenç. Aquesta pluja d’estels és deguda a l’impacte en l’atmosfera de petites partícules del cometa Swift-Tuttle. El fenomen és especialment intens el 12 d’agost, quan es pot veure amb claredat com cauen els elements còsmics atrets per l’atmosfera de la Terra i deixen un rastre intens i breu de llum. Els estels fugaços es poden observar a ull nu des d’indrets elevats o de platges apartades de nuclis urbans, de contaminació lumínica baixa. La presència de la Lluna gairebé plena aquests dies no deixarà veure bé la caiguda dels estels.

Moltes agrupacions astronòmiques, a més, organitzen observacions i duen a terme caminades populars nocturnes per poder gaudir del fenomen.

És el cas, per exemple, de l’Observatori Astronòmic de Mallorca, que organitza avui mateix una jornada especial per a observar els Perseids. Els responsables esperen repetir la visita de prop de mil persones al Planetarium de Costitx, per a veure la pluja d’estels entre les 22.30 i les 3.00.

I demà dissabte, és el torn del Parc Astronòmic del Montsec, que organitza una observació amb l’acompanyament de professionals de l’astronomia.

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any