Mans Unides obre un compte d’emergència per ajudar a la població afectada per la fam

  • La fam i la desnutrició dels països de la Banya d’Àfrica amenacen la vida de més d’11 milions de persones

VilaWeb
Redacció
29.07.2011 - 10:34

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Mans Unides ha obert un compte d’emergència per donar resposta a les peticions d’ajuda que reben aquests dies des dels països de l’anomenada Banya d’Àfrica: Sudan del Sud, Djibouti, Eritrea, Etiòpia i Kenya; i per satisfer les demandes dels seus socis, col·laboradors i amics.

Les Nacions Unides van declarar la fam a dues regions del sud de Somàlia i van advertir que la situació podria ampliar-se cap a altres regions del país si la comunitat internacional no hi intervenia amb agilitat. Actualment, la fam afecta gairebé a la meitat de la població somali (3,7 milions de persones).

Els greus problemes alimentaris s’estenen també als països de la Banya d’Àfrica i, concretament, a Etiòpia i a Kenya, els dos països receptors de la major part dels desplaçats que provenen de Somàlia, s’ha declarat ja l’emergència. D’aquesta manera, la fam i la desnutrició amenacen la vida de més d’11 milions de persones. La sequera, sumada a l’increment del preu dels aliments en els mercats internacionals, està causant estralls entre els sectors de la població més pobres.

Les persones més vulnerables en aquests casos són les dones, els ancians i els infants, que fugen desesperats de casa seva buscant una mà amiga que els socorri. Molts d’ells, però, sobretot els més petits, es queden al camí. Moltes vegades, les conseqüències de la malnutrició severa són irreversibles.

La vida de milions de persones africanes corre perill i és per això que des de Mans Unides fan una crida a totes les persones perquè col·laborin en la causa mitjançant el següent compte: Banco Popular – Número de compte: 0075-0001-85-0606786759 – Referència: Emergència Banya d’Àfrica.

Mans Unides és una Organització no Governamental per al Desenvolupament (ONGD) de voluntaris, catòlica, seglar, sense ànim de lucre i de caràcter benèfic que, des de 1960, lluita contra la fam, la deficient nutrició, la misèria, la malaltia, el subdesenvolupament i les causes que el produeixen.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any