Multitudinari homenatge a Oslo al centenar de víctimes

  • La policia continua cercant víctimes de la matança a Utoya

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
24.07.2011 - 14:44

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El recompte de víctimes per causa del doble atemptat a Noruega és de noranta-tres morts i desenes de ferits. Però aquestes xifres poden augmentar perquè la policia encara cerca cinc desapareguts entre els adolescents que participaven en el campament del partit laborista a l’illa d’Utoya i que van ser tirotejats. Supervivents, familiars i autoritats noruegues han participat avui en un multitudinari i emotiu homenatge a les víctimes a la catedral d’Oslo.

Un portaveu de la policia va dir ahir que els cossos que hi ha sota la runa a Oslo encara no s’havien pogut recuperar perquè hi ha el temor que encara hi hagi algun explosiu més. ‘La xifra final de morts pot augmentar’, va admetre, i va afegir que com a mínim encara hi ha quatre persones més desaparegudes a l’illa d’Utoya.

L’explosió al centre d’Oslo va ser molt a prop de les oficines del primer ministre, Jens Stoltenberg, que en va resultar il·lès perquè no era al despatx en aquell moment. La deflagració va destruir completament tres plantes de l’edifici governamental i va causar un incendi important a l’edifici del Ministeri de Petroli. La zona de l’explosió és plena d’edificis oficials i de mitjans de comunicació, que també van quedar afectats.

Una hora i mitja després es va produir el tiroteig a l’illa d’Utoya, on uns cinc-cents joves simpatitzants del Partit Laborista, el del primer ministre, s’havien aplegat en un campament d’estiu i celebraven una convenció política. Un home vestit de policia va accedir al recinte dient que havia de fer un control rutinari, va convèncer els joves que s’apleguessin tots perquè els volia explicar la situació a Oslo, on hi havia hagut l’atemptat, i va obrir foc a discreció. Alguns nois es van tirar a l’aigua del llac per escapar-se nedant de l’agressor i alguns altres es van amagar al petit bosc de l’illa.

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any