Trenta-cinc entrevistes per a explicar al món qui som els catalans

  • Toni Strubell, Liz Castro i Lluís Brunet expliquen el cas català als estrangers a 'What Catalans Want'

VilaWeb
Redacció
22.07.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Què demana la societat catalana o per què els catalans defensen la seva identitat són algunes de les preguntes que trenta-cinc entrevistats com Salvador Cardús, Germà Bel, Elisenda Paluzie o Vicent Partal intenten respondre a ‘What Catalans Want‘, un llibre electrònic amb versió en paper de Toni Strubell, que vol explicar Catalunya al món (vídeo).

La publicació surt en anglès i amb l’objectiu de traspassar fronteres. Editat per Liz Castro i amb fotografies de Lluís Brunet, compta amb intervencions de dos ex-presidents de la Generalitat, José Montilla i Jordi Pujol. Precisament, Pujol va presentar l’obra ahir a l’Institut d’Estudis Catalans, on va reclamar esforç per evitar la ‘residualització’ de Catalunya dins l’estat.

Oleguer Presas, Jordi Portabella, Matthew Tree, Joan Solà o Vicent Sanchís són algunes de les personalitats de diferents àmbits que Strubell ha entrevistat al llarg de dos anys per donar forma a aquest llibre. D’aquesta manera, s’expliquen les característiques de Catalunya des d’un punt de vista ‘plural’, tal com reconeix Strubell, que destaca que amb el llibre molts sabran ‘què passa al nostre país, perquè s’aboleixen els bous, o quina és la dramàtica situació de la llengua.’

L’editora, Liz Castro, considera que encara calen aquest tipus de publicacions perquè habitualment els corresponsals estrangers treballen des de Madrid i, per tant, la tasca dels mitjans de comunicació es veu força reduïda i ‘per això no ens entenen’. Es pot comprar a la pàgina de l’editorial ‘Catalonia Press‘ o ací.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any