Partits i sindicats critiquen els ‘sacrificis’ que Mas-Colell demana als funcionaris

  • Proposa d'ajornar la jornada laboral un quart d'hora, cobrant el mateix, o de reduir la jornada i fer menys vacances

VilaWeb
Redacció
14.07.2011 - 13:30

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els partits de l’oposició, tret del PP, i els sindicats han posat el crit al cel per la proposta que ha fet avui al matí el conseller d’Economia, Andreu Mas Colell, s’aplicar més mesures d’austeritat als funcionaris i de demanar-los ‘sacrificis’. Mas Colell ha dit que calia una reorganització de la jornada dels funcionaris i que era possible que se’ls demanés de ‘treballar el mateix per una mica menys’, o bé ‘en alguns casos pot voler dir treballar una mica més’ cobrant el mateix.

Laia Ortiz, portaveu d’ICV, ha dit que les declaracions de Mas-Colell ‘són un acudit de mal gust que pretén generar més alarma’. Ortiz ha apuntat que es podria tractar d’un globus sonda per estudiar la idea. A la mateixa conclusió ha arribat la portaveu d’ERC al Parlament, Anna Simó, que ha acusat al govern de parlar constantment de sacrificis sense concretar-ne l’objectiu. Critica Mas-Colell per ‘limitar-se a fer declaracions catastrofistes’ i ha lamentat que el conseller utilitzés el terme ‘dolor’ sense especificar-ne els motius. Simó creu que cal fixar una estratègia a mig i llarg termini. Laia Bonet, la portaveu del PSC, ha recordat que la vicepresidenta Ortega va assegurar a la cambra que no s’abaixairia el sou dels funcionaris i que ara les declaracions del conseller són contradictòries. 

El sindicat CC.OO.ha rebutjat les declaracions del conseller i que les ‘hagi fet en una conferència i no s’hagin produït en l’àmbit escaient, la Mesa General de Negociació de l’Empleat Públic de l’Administració de la Generalitat de Catalunya’. El sindicat ha apel·lat al conseller a no crear alarmisme entre els funcionaris, als que ja s’ha retallat el 5% dels salaris.

Després de la rebaixa del 5% del sou dels funcionaris l’any passat, que va fer que els sindicats convoquessin una vaga i tot un seguit de mobilitzacions, Mas-Colell ha parlat ara d’ajustaments marginals’ i ha demanat ‘sacrificis’. ‘És una crida a la cooperació solidària dins del sector públic, perquè val més que ho fem minimitzant les mesures més doloroses i distribuint el dolor’, ha declarat Mas-Colell.

Planteja que els funcionaris cobrin el mateix per fer més hores, la qual cosa ‘baixaria el seu salari real, com ha passat a la majoria de treballadors del país’. El conseller ha assenyalat que no aplicar aquestes mesures portaria a retallades de personal.

 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any