El Suprem espanyol ratifica la paral·lització del pla del Cabanyal

  • L'ajuntament no pot recórrer la sentència del TS, que ha desestimat la seva petició de poder continuar amb l'enderrocament d'habitatges

VilaWeb
Redacció
08.07.2011 - 19:33

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Tribunal Suprem espanyol ratifica la suspensió del Pla Especial de Protecció i Reforma Interior (PEPRI) del Cabanyal, ordenada pel Ministeri de Cultura, i desestima el recurs que havia presentat l’Ajuntament de València per a poder continuar enderrocant edificis del barri (sentència, pdf). Així, es confirma l’ordre del ministeri que impedeix enderrocar cap edifici més fins que no hi hagi una sentència en ferm de l’Audiència espanyola sobre la il·legalitat del pla de l’ajuntament.

El Ministeri de Cultura espanyol va dictar el desembre de 2009 un ordre per a declarar que l’actuació urbanística de l’ajuntament que pretenia prolongar l’avinguda Blasco Ibáñez fins al mar constituïa un acte d’espoliació del patrimoni històric.

Aleshores, l’ajuntament va interposar un recurs contenciós-administratiu a l’Audiència espanyola, que fou refusat, i posteriorment va recórrer aquesta decisió al Tribunal Suprem.

El Ministeri de Cultura ha indicat que la sentència condemna el consistori a pagar les despeses del procés i li impedeix continuar els plans urbanístics al Cabanyal.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any