El jutge expulsa Mladic de la sala del TPI

  • L'ex-general militar serbi s'encara al jutge i es nega a escoltar les acusacions de genocidi i crims de guerra

VilaWeb
Redacció
04.07.2011 - 10:40

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El jutge del Tribunal Penal Internacional per a l’ex-Iugoslàvia ha expulsat Ratko Mladic de la sala pel comportament que ha tingut l’ex-general serbo-bosnià, que s’ha negat a escoltar les acusacions de genocidi i crims de guerra i contra la humanitat, ha interromput el jutge i s’hi ha encarat. Mladic ja havia amenaçat de boicotar el procés perquè diu que no se sent representat per l’advocat d’ofici que li han assignat. La sessió s’ha reprès sense ell.

 

Mladic havia de dir si es declara culpable o no culpable dels onze càrrecs que la fiscalia ha presentat contra ell, entre els quals hi ha els de genocidi, de persecució dels bosnians musulmans i dels bosnians croats en diferents municipis de Bòsnia i Hercegovina, de segrest, persecució i execució de civils; se’l considera el responsable del setge de Sarajevo i de la matança de Srebrenica.

Tots aquests càrrecs, els va escoltar el 3 de juny proppassat a l’Haia, en la primera compareixença pública de l’ex-general serbo-bosnià d’ençà que fou detingut; va declarar que volia ‘digerir aquestes paraules monstruoses’, en referència als crims de què se l’acusa, i va dir que no les havia sentides mai.

La detenció de Mladic, al municipi de Lazarevo (nord de Sèrbia), era un requisit indispensable perquè Sèrbia pogués ser admesa a la Unió Europea.

 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any