La ICANN obre la porta als dominis d’internet de ciutats i empreses

VilaWeb
Redacció
20.06.2011 - 09:44

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Les adreces d’internet podran acabar amb el nom d’una ciutat, una empresa o una organització. Així ho ha aprovat avui mateix el consell d’administració de la Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN), reunit a Singapur, per tretze vots a favor, un en contra i dues abstencions (foto). La decisió d’augmentar notablement el nombre de sufixos a internet és considerada una fita històrica per l’entitat que regula i gestiona els noms de domini, atès que obre la porta a tota mena d’adreces referides a municipis i marques comercials: ‘Hem obert el sistema d’adreces d’internet a les il·limitades possibilitats de la imaginació humana. Ningú no pot predir on ens portarà aquesta decisió històrica’, diu Rod Beckstrom, president i cap executiu de l’entitat.

 

El procés, tot amb tot, serà car: solament per presentar una proposta de nou domini a la ICANN ja caldrà pagar quasi dos-cents mil euros. Les sol·licituds de nous dominis es començaran a acceptar el gener de l’any vinent.

Actualment hi ha una vintena de dominis de nivell superior (de tres lletres o més) i uns dos-cents cinquanta dominis territorials (de dues lletres).

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any