Les acampades es mantenen, dividides

  • Una part dels acampats de Barcelona desobeeix l'acord de l'assemblea · València decideix continuar en una tensa assemblea · Palma podria decidir-ho avui, enmig d'una divisió interna

VilaWeb
Redacció
13.06.2011 - 09:43

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La imatge de la plaça de Catalunya aquest dilluns al matí és molt semblant a la de fa uns quants dies, tot i que l’assemblea havia decidit de desmuntar el campament aquest cap de setmana. Una part dels acampats ha desobeït aquest acord i entre el seixanta i el vuitanta per cent de les tendes continuen instal·lades a la plaça. L’assemblea havia decidit continuar el moviment en forma d’assemblees de barris, cosa que ja s’ha començat a fer, i reservar la plaça Catalunya per a grans assemblees periòdiques. Però la divisió interna entre els acampats, que també s’ha donat a València i a Palma, afegeix incertesa al futur del moviment i de l’acampada a la plaça.

Cal tenir present que la decisió de desmuntar el campament tenia a veure amb el trasllat l’acció prevista per demà dimarts i dimecres al parc de la Ciutadella i estava en sintonia amb la decisió de l’acampada de Madrid, que ja s’ha desmuntat pràcticament del tot. Els acampats miraran d’accedir demà a la tarda al parc de la Ciutadella amb el propòsit d’acampar davant del Parlament de Catalunya.

València continua, dividida

L’acampada de València, per la seva banda, molt activa aquest cap de setmana, va decidir ahir en una llarga i tensa assemblea de continuar la protesta a la plaça de l’ajuntament de manera indefinida. Però ho va fer exhibint una forta divisió interna i en un intercanvi dialèctic que es va allargar hores. Una part dels acampats volia descentralitzar la protesta, organitzar assemblees per barris, seguint els passos de l’acampada de Madrid. I una altra part, una mica més nombrosa, va acabar guanyant la votació i, per tant, l’acampada es mantindrà. Actualment resten entre una quarantena i una cinquantena de persones acampades a la plaça, que hi passen la nit; a les darreres assemblees de cada vespre hi acudeixen entre cent i dues-centes persones.

Es va acordar, també, fer una nova concentració davant de les Corts Valencianes dijous vinent, amb motiu de la presa de possessió de Francisco Camps com a president. Dijous passat, una protesta semblant va acabar amb aldarulls amb la policia (vídeo).

A Palma, alliberats els tres detinguts

A Palma, el jutge va decretar ahir llibertat provisional per als tres joves detinguts dissabte per haver-se enfilat al balcó de Cort quan acabà l’acte de constitució de l’Ajuntament i mentre els acampats es manifestaven a la plaça. Després de passar la nit als calabossos de la policia local de Palma, ahir passaren a disposició judicial i foren alliberats l’espera d’una data per al judici. El jutge els imputa delictes de desobediència i resistència greu a l’autoritat.

Pel que fa a la continuïtat de l’acampada a la plaça d’Espanya, ara batejada com a plaça d’Islàndia, l’assemblea podria prendre una decisió en l’assemblea d’aquesta nit. Tot i que oficialment l’acampada es manté de manera indefinida, alguns dels acampats ja han demanat en més d’una ocasió que es reconsiderés aquest punt i que es descentralitzés la protesta en assemblees per barris. Aquesta idea, però, ha topat amb un grup dels acampats que es nega a desfer l’acampada. Siga com siga, i mentre creix la divisió al si del moviment, aquesta nit, malgrat no figurar l’ordre del dia, és previst que es debati i es voti aquesta qüestió, car uns quants dels acampats ja han dit que forçaran l’assemblea perquè es faci la votació.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any