Centenars de regidors han promès impulsar l’ensenyament en valencià en la presa de possessió

  • Noves lectures del manifest davant dels ajuntaments

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
11.06.2011 - 18:10

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Les iniciatives i accions de protesta contra el decret presentat pel conseller d’Educació en funcions, Alejandro Font de Mora, continuen succeïnt-se. Coincidint amb la constitució dels ajuntaments tot el país, centenars de regidors valencians han inclòs una frase en defensa de l’ensenyament en valencià a la promesa de l’acta al Ple municipal dels seus pobles i ciutats. D’aquests regidors, n’hi ha del PSPV, de Compromís, d’EUPV i d’ERPV. Alguns d’aquests regidors ja han expressat la voluntat de presentar als respectius ajuntaments mocions de suport a l’ensenyament en valencià en les pròximes setmanes perquè siguin debatudes i votades.

Cal recordar que durant el ple de constitució de les Corts Valencianes, els diputats de PSPV, Compromís i EUPV van lluir les xapes de suport a la campanya ‘Sí al valencià’, mentre que Fran Ferri i Esther López, diputats de Compromís i EUPV respectivament, van prometre defensar el valencià en el seu jurament com a membres de la mesa d’edat.

Al mateix temps, s’han fet concentracions prèvies a la constitució del ple a diverses ciutats i pobles, convocades per Escola Valenciana, on s’ha llegit el manifest i s’ha expressat el suport a l’ensenyament en valencià, plurilingüe i de qualitat. Dimarts i dimecres el manifest es va llegir a les escoles (vegeu aquest vídeo de la lectura del manifest per part dels alumnes de l’Escola Gavina de Picanya) i, dijous, més de vint mil manifestants es van aplegar a places cèntriques d’Alacant, Castelló, València, Barcelona i Tarragona. Vegeu-ne aquest reportatge de VilaWeb TV.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any