El Suprem espanyol torna a atacar la immersió lingüística

  • Dicta dues sentències més que obliguen la Generalitat a incloure l'espanyol com a llengua vehicular a l'escola

VilaWeb
Redacció
26.05.2011 - 12:21

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Tribunal Suprem espanyol ha dictat dues noves sentències contra el sistema d’immersió lingüística i que obliguen la Generalitat a introduir el castellà també com a llengua vehicular a l’escola. El tribunal accepta el recurs presentat per dues famílies de la plataforma Convivencia Cívica Catalana contra una resolució anterior del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. El desembre el Suprem ja va dictar tres sentències semblants, que van generar una onada de protesta a tot el país.

El tribunal assegura que la Generalitat ‘haurà d’adoptar les mesures necessàries’ perquè els alumnes d’infantil i primària rebin l’ensenyament amb ‘la llengua que vulguin els pares o tutors dels nens’.

De la mateixa manera, el Suprem dicta que el model d’inscripció en educació infantil ha de preguntar per la llengua habitual als pares o tutors dels nens preinscrits en centres ‘sostinguts amb fons públics’. En el mateix sentit, declara el dret dels pares a que totes les comunicacions, circulars i qualsevol altre documentació oral i escrita, els hi siguin dirigides pel centre escolar i per la conselleria d’Ensenyament en castellà.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any