EUPV i Compromís es feliciten pels resultats

  • Morera parla del canvi per al 2015 · Albiol diu que l'entrada d'EUPV garanteix que els treballadors tindran veu a les Corts

VilaWeb
Redacció
23.05.2011 - 16:23

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Tant la Coalició Compromís com EUPV s’han felicitat pels resultats obtinguts a les eleccions, que donen entrada amb força a l’anomenat tercer espai a les corts. Els dos partits han obtingut sis i cinc diputats respectivament. I Compromís ha tret una bona presència a molts municipis, amb dos-cents cinquanta regidors, tres dels quals a València. ‘Hem fet un gran resultat però ara hem de començar a treballar per la democràcia real i per la dignitat del País Valencià’, va dir ahir Morera només confirmar-se els resultats, i va instar tothom a preparar ‘l’autèntic canvi per al 2015’.

Amb més de 160.000 vots a les autonòmiques i amb més de 190.000 a les municipals, Compromís va donar ahir la sorpresa. Fonts del partit avui han confirmat avui l’eufòria viscuda pels dirigents del partit. Amb tot, la diputada Mònica Oltra avisava ahir de la preocupació perquè ‘un partit que s’ha demostrat inepte i corrucpte hagi revalidat i fins i tot ampliat la majoria’. Oltra va destacar també, els 35.000 vots obtinguts a València, que han estat l’empenta definitiva per a Compromís.

EUPV, per la seva banda, va teir 138.000 vots, la majoria concentrats a les grans ciutats. La diputada Marina Albiol ha dit avui que els resultats d’EUPV són bons i que són ‘la garantia de què els treballadors tindran veu a les corts’. ‘Els ciutadans han de tenir clar que l’esquerra tindrà amb nosaltres una veu alta i clara al parlament’ ha dit, i ha destacat que continuaran plantant cara al PP. EUPV ha tingut uns resultats a les municipals molt més modestos que no Compromís, però ha entrat en uns quants ajuntaments on no tenia representació com Castelló, Vila-real, Penyíscola i la Vall d’Uixó.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any