Una gran repicada dóna força a l’#acampadabcn

  • La Junta Electoral Central decideix que no es podran fer manifestacions ni dissabte ni diumenge

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
20.05.2011 - 00:37

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La nova repicada de la plaça Catalunya de Barcelona (vídeo i twitter) ha aplegat molts manifestants contra la gestió de la crisi que fan els polítics i el paper que hi tenen els bancs. La d’avui ha aplegat uns cinc mil manifestants, molts més que no ahir, i molts s’han quedat a l’assemblea que s’ha fet després. Durant l’assemblea s’ha sabut que la Junta Electoral Central (JEC) havia optat per prohibir les acampades i les manifestacions tant dissabte com diumenge (de divendres a mitjanit a diumenge a mitjanit).

S’estén la protesta

La protesta ha anat prenent força tant a Barcelona com a València (Twitter) i al vespre s’ha estès a ciutats com Castelló (Twitter), Palma (Twitter), Lleida (Twitter), Tarragona (Twitter), Terrassa (Twitter) i Mataró (Twitter). A banda les etiquetes de cada acampada, n’ha començat a circular una de nova: #catalanrevolution (manifest de #catalanrevolution).

Els manifestants de Madrid desafien la prohibició i tornen a omplir la Puerta del Sol

Els concentrats a la Puerta del Sol de Madrid van decidir no acatar la decisió de la Junta Electoral Provincial de prohibir la concentració convocada per ahir al vespre perquè, segons ells, ‘no s’ha prohibit res’. Consideren que es tracta d’un dictamen no vinculant que no els ha estat comunicat oficialment. ‘Hem sentit que s’havia prohibit la manifestació, però això no és així, perquè hem sabut per fonts extraoficials que es tracta d’un dictamen que ha emès la Junta Electoral de Madrid, i a nosaltres no ens l’han comunicat de manera oficial. A més, un dictamen no té efectes vinculants. Per tant, no s’ha prohibit res’, va manifestar la jurista Carlota Jover, en nom de ‘Acampada Sol’. La plaça es va omplir de gom a gom i furgonetes de la policia controlaven els accessos a la zona.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any