Anna Roig i l’ombre de ton chien: un tomb inconformista sense perdre el somriure

  • Us oferim una actuació especial del grup a l'Espai VilaWeb

VilaWeb
Bel Zaballa i Jordi Carreño
13.05.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Anna Roig i l’ombre de ton chien tornen amb noves històries, narrades com sempre des de punts de vista peculiars i sense perdre l’humor. Això sí, hi han afegit una bona dosi d’inconformisme, perquè ja no s’acontenten posant humor a situacions dramàtiques, ans opten per mirar de canviar les coses. Aquest tomb es plasma al títol del disc, ‘Bigoti vermell’ i de la cançó, que és el mateix, i que és el primer senzill. Del nou disc i la nova etapa del grup, en parlem amb Anna Roig en aquesta entrevista a VilaWeb TV.

És, doncs, un disc no tan ‘naïf’, d’un grup més madur. Ho demostren les lletres de les cançons, els arranjaments musicals i la producció mateixa. Com explica Anna Roig, els cinc membres del grup ja fa sis anys que van plegats, i es nota. Ara, tot i aquest tomb, l’essència i l’estil propi del grup, hereu de la cançó francesa, es mantenen. Com també les històries protagonitzades per personatges singulars, com ara una venedora de riures, una vedette, un lladre de cors o una ‘Senyora tímida’, que és la cançó que interpreten en una actuació especial per a VilaWeb.

‘Caputxeta Roig no és tan especial
però li agrada tornar històries
el que passa al seu voltant.
I fa broma del seu conte
i del que li va passant
i com tothom, es pregunta
si eren correctes
els camins que ha anat triant’.

És l’última estrofa de la cançó ‘Caputxeta Roig’, que defineix en pocs versos el sentit del grup penedesenc. De fet, segons la cantant, és tota una declaració d’intencions.

Després d’un primer disc que va tenir una molt bona acollida, el grup ha començat ara la ronda d’aquest nou àlbum. Divendres passat va estrenar ‘Bigoti vermell’ a l’Auditori de Vilafranca del Penedès, i demà portarà les noves cançons a l’Auditori de Barcelona, en el marc del Festival de Guitarra.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any