Ensenyament convoca una nova reunió amb els sindicats després del desacord d’ahir

  • Segons els sindicats, el govern no vol negociar · La consellera Rigau assegura que sí i defensa les mesures

VilaWeb
Redacció
29.04.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La mesa sectorial d’Ensenyament entre el Departament de la Generalitat i els sindicats USTEC-STEs, CC OO, ASPEC-SPS i FETE-UGT es tornarà a reunir dimecres, perquè la reunió d’ahir, en què s’havien de negociar les mesures de reducció de despesa presentades pel govern, va fracassar. Dotze representants sindicals es van tancar a la seu del departament per protestar contra ‘la manca de voluntat de negociació del govern’ i la consellera Irene Rigau va avenir-se a convocar una altra reunió.

La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, es va reunir ahir al vespre amb els representants dels sindicats que s’havien tancat i es va mostrar disposada a modificar aspectes menors del pla, a ampliar la informació i a fer un calendari de l’aplicació de les mesures.

Ara, segons els sindicats, no hi ha hagut ‘una negociació real, sinó una imposició pel Departament d’Ensenyament d’unes mesures que empitjoren les condicions laborals dels professors, no asseguren la continuïtat de les plantilles actuals, faran suprimir llocs de feina i, en conseqüència, imposaran desplaçaments forçosos de professors i deterioraran greument la qualitat de l’ensenyament públic’.

En vist de tot això, els sindicats demanen a la Generalitat que s’avingui a negociar fórmules que possibilitin la qualitat de l’ensenyament públic i permetin de plantar cara al fracàs escolar amb els recursos necessaris. Ara, si el govern no s’avé a negociar, amenacen amb mobilitzacions. De moment, ja han convocat els professors a la manifestació contra les retallades dels serveis públics del 14 de maig.

‘L’administració no ha facilitat als agents socials els criteris amb què s’han confeccionat les plantilles del curs vinent; de fet, ha anunciat que les tiraria endavant sense negociar-les’, es queixa la Federació d’Ensenyament d’UGT a Catalunya, que també retreu al govern que desmenteixi les paraules del president, que havia descartat de fer retallades a l’ensenyament públic.

La consellera defensa la voluntat negociadora del departament

La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, creu que els sindicats no tenen raó de denunciar manca de voluntat negociadora: ‘Hi ha hagut tres sessions de negociacions en què s’ha discutit i analitzat el contingut de tots els documents i se n’han modificat alguns punts amb les propostes recollides… El departament ha negociat de bona fe les propostes presentades i hem complert allò que hem dit des del primer dia, que mantindríem els llocs de feina.’

Rigau sosté, a més, que les mesures adoptades ‘serviran per garantir les tres prioritats del departament: la lluita contra el fracàs escolar, el manteniment dels llocs de feina i l’escolarització dels alumnes el curs vinent’. En l’actitud dels sindicats de no acceptar la proposta, Rigau hi veu ‘un conservadorisme radical, perquè asseguren que no volen modificar una cosa que ja s’havia acordat. Lamentem que els sindicats no hagin tingut present que la realitat actual no és la mateixa que quan van signar l’acord. Ara hi ha unes noves circumstàncies.’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any