Els sindicalistes abandonen la tancada a Ensenyament després de la trobada amb Rigau

  • Segons CCOO, la consellera d'Ensenyament s'ha avingut a matisar aspectes menors · La reunió de la mesa sectorial del matí havia acabat sense acord · Els sindicats diuen que el govern no vol negociar · La consellera Rigau defensa la voluntat negociadora del Departament

VilaWeb
Redacció
28.04.2011 - 21:56

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, s’ha reunit amb els representants dels sindicats USTEC-STEs, CC OO, ASPEC-SPS i FETE-UGT que s’han tancat avui a les instal·lacions del Departament d’Ensenyament com a protesta per la intenció del govern de retallar la despesa a l’escola pública sense voler entrar a negociar, segons han denunciat els sindicats. Els sindicalistes han abandonat la tancada després que la consellera ha accedit a celebrar una reunió amb els sindicats el proper dimecres 4 de maig, segons ha informat CC OO.

Els sindicats afirmen que no hi ha hagut ‘cap procés de negociació real sinó una imposició per part del Departament d’Ensenyament d’unes mesures que empitjoren les condicions de treball del professorat, no garanteixen la continuïtat de les plantilles actuals, generaran la supressió de llocs de treball i, en conseqüència, desplaçaments forçosos de professorat, i suposaran un greu deteriorament de la qualitat de l’ensenyament públic’.

Davant la situació actual, els sindicats han demanat a la Generalitat que s’avingui a negociar per tal de trobar fórmules que possibilitin una millor qualitat de l’ensenyament públic i permetin fer front al fracàs escolar amb els recursos necessaris. També han avisat que, si el govern no entra a negociar, convocaran mobilitzacions. En aquest sentit, ja han convocat els professors a la manifestació contra les retallades als serveis públics convocada per al 14 de maig.

‘L’administració no ha facilitat als agents socials els criteris amb què s’han confeccionat les plantilles per al proper curs; de fet, ha anunciat que es tiraran endavant sense cap negociació’, denuncia la Federació d’Ensenyament d’UGT a Catalunya, que també ha retret al govern que hagi incomplert les paraules del president, que havia descartat fer retallades a l’ensenyament públic.

La consellera defensa la voluntat negociadora del Departament

La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, considera que els sindicats no tenen raó de denunciar manca de voluntat negociadora. Rigau ha dit que ‘s’han celebrat tres sessions de negociacions en que s’ha discutit i analitzat el contingut de tots els documents i s’han modificat alguns punts amb les propostes recollides’. ‘El Departament ha negociat de bona fe les propostes que havia presentat i hem complert amb el que vam dir des del primer dia, que mantindríem els llocs de treballs’, ha afegit Rigau.

Rigau ha defensat que les mesures adoptades ‘serviran per garantir les tres prioritats del Departament: la lluita contra el fracàs escolar, el manteniment dels llocs de treball i garantir l’escolarització de l’alumnat el proper curs’. Davant la negativa dels sindicats a acceptar la proposta, Rigau creu que ‘els sindicats demostren un conservadurisme radical perquè asseguren que no volen modificar quelcom que ja estava acordat. Lamentem que els sindicats no hagin tingut present que la realitat actual no és la mateixa que quan van signar l’acord. Ara hi ha unes noves circumstàncies.’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any