El personal sanitari manté les protestes contundents contra la retallada

  • Els metges d'alguns hospitals van tallar ahir uns quants carrers i carreteres, sobretot de Barcelona

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
21.04.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El personal mèdic va tornar a protestar ahir amb contundència contra les retallades sanitàries previstes pel Departament de Salut. Els metges dels hospitals de Bellvitge, del Clínic, del Mar, de Joan XIII de Tarragona, dels Germans Trias i Pujol de Badalona i de l’Arnau de Vilanova de Lleida van sortir a les carreteres per tallar el trànsit durant uns quants minuts. L’alteració de trànsit més important van ser a les rondes de Barcelona.

Una part del personal sanitari i alguns pacients de l’hospital de Bellvitge (uns tres-cents individus) van tallar la carretera C-31 a l’Hospitalet de Llobregat, just davant el complex hospitalari. Era el quart dimecres que sortien al carrer per contestar les retallades.

Els treballadors de l’hospital de la Vall d’Hebron, del Clínic i del Mar van tallar el trànsit a la ronda de Dalt, a la ronda Litoral i al carrer del Comte d’Urgell. També hi hagué concentracions del personal de l’hospital de Viladecans, del Joan XXIII de Tarragona, de l’Arnau de Vilanova de Lleida i de més hospitals.

Els professionals de la sanitat viuen crispats d’ençà que el govern de la Generalitat va anunciar les retallades. En alguns casos han amenaçat amb una vaga general sanitària. De moment, ja s’ha convocat una manifestació per al dia 14 de maig, exactament un mes després de la concentració que va omplir la plaça Sant Jaume.

Quant al govern, va aprovar la setmana passada un pla per a assegurar la qualitat de l’atenció primària, l’atenció urgent i l’atenció per les patologies més greus. Però el sindicat Metges de Catalunya ha arribat a dir que el pla aprovat pel govern era ridícul. De fet, l’acord adoptat per la Generalitat per a assegurar la qualitat dels serveis sanitaris fou imposat per les crítiques contra les retallades sanitàries, la primera i més significativa de les quals fou la del president del Col·legi de Metges, Miquel Vilardell, que, a títol individual, va demanar al govern que suspengués les retallades.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any