El ressò dels vuitanta anys de la República a la xarxa

  • Centenars de persones commemoren l'efemèride a blocs, Twitter i Facebook

VilaWeb
Redacció
14.04.2011 - 11:29

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Avui fa vuitanta anys Francesc Macià proclamava, des del balcó de la Generalitat de Catalunya, la República catalana com a estat integrant de la Federació ibèrica. A la xarxa, centenars de persones s’han fet ressò de l’efemèride. Ja sigui als blocs o a Twitter, a través de les etiquetes #republicacatalana #republica i #14abril. Per Facebook també circulen vídeos de YouTube amb l’àudio original de la proclamació de la República per part de Macià, com aquest.

Molts blocaires de MÉSVilaWeb han dedicat un apunt avui a la República Catalana: el bloc de VerdCel; el de Gemma Pasqual; el de Jaume Castellet ‘Com ho veieu això?‘; el de Lluís Mauri, ‘El cau de l’ós bru‘; el de Miquel López Crespí, ‘Literatura catalana moderna‘; el de Compromís per l’Alcúdia; el de Jaume Ortí, ‘Temps d’incertesa (com tots)‘; a ‘La bitàcola de Xavier Diez‘; el de Jordi Pera; el bloc ‘Balances Oktoberfest‘, etc.

També s’ha creat el bloc ‘Visca la República‘, que fa una crida perquè tots els blocaires escriguin sobre els vuitanta anys de la proclamació de la República.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any