Èxit de participació a Barcelona: més de 96.000 vots en només tres hores

  • Èxit de la consulta al matí, amb cues de votants · Han votat la vice-presidenta Ortega, Mascarell, Trias, Oriol Pujol, Portabella, Puigcercós, Camats, Gomà i Monge · També ho han fet Monzó i Puyal

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
10.04.2011 - 12:48

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Èxit de participació en la consulta de Barcelona aquest matí. Fins a migdia 96.526 ciutadans havien exercit el dret de vot, és a dir un 8,27% dels més d’un milió cent mil electors que hi ha. En aquesta dada es comptabilitza una part del vot anticipat. Una bona part de la classe política catalana també ha votat avui: ho han fet a la Rambla Jordi Portabella i Joan Puigcercós, Dolors Camats i Ricard Gomà i Xavier Monge; Xavier Trias i Oriol Pujol, a la seu d’Omnium Cultural, la vice-presidenta de la Generalitat, Joana Ortega, a l’Eixample, i el conseller Ferran Mascarell, a la Fundació CatDem.

Les consultes sobre la independència de Catalunya tanquen avui a una vintena de poblacions, entre les quals Barcelona, un procés que ha durat un any i mig, que va començar amb la consulta d’Arenys de Munt del 13 de setembre del 2009 i que ha fet que més de mig milió de ciutadans del Principat hagin votat en algun dels 534 referèndums. Barcelona protagonitza avui la consulta més massiva: 1.143.040 electors són cridats a les urnes, repartides en 347 col·legis als deu districtes de la ciutat. Hi ha temps fins a les vuit del vespre, quan tanquin els col·legis electorals, per a dipositar la papereta. Més de tres mil voluntaris i mig centenar d’observadors internacionals vetllen per la rigorositat del procés i perquè les votacions es puguin dur a terme amb normalitat.

Els barcelonins ja fa setmanes que poden votar anticipadament en alguns dels nombrosos punts de votació que s’havien repartit per tota la ciutat i que havien implicat desenes d’entitats i havien mobilitzat uns set mil voluntaris. Algunes de les personalitats que ja han exercit el seu dret de vot són el president de la Generalitat, Artur Mas, que ho va fer a la seu d’Òmnium,  l’ex-president de la Generalitat Jordi Pujol i l’ex-president del Parlament Joan Rigol.

La quantitat de vots recollits anticipadament no s’ha fet pública, però avui mateix al vespre s’afegirà a la quantitat de vots dipositats durant la jornada. És previst que a quarts d’una del migdia s’ofereixin les primeres dades de participació i que s’actualitzin a quarts de sis de la tarda. A les vuit tancaran els col·legis electorals i mitja hora després hi haurà les dades totals i provisionals de participació. Cap a quarts d’onze es faran públics els resultats de la consulta.

Sigui quin sigui el resultat de la consulta i l’índex de participació els organitzadors de la consulta i els responsables de Barcelona Decideix ja van expressar divendres en l’acte de final de la campanya la confiança en l’èxit de la votació i de tot el procés. ‘Tenim la glòria a tocar’, va exclamar Alfred Bosch (vídeo), portaveu de la plataforma referint-se al gran esforç que s’ha fet per tal que la capital catalana suposi el punt i final de luxe a les consultes.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any