Més de 17.000 assistents en l’arrencada de les Trobades d’Escola Valenciana

  • Sagunt i Alacant comencen una vintena de festes per la llengua

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
04.04.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Sagunt (Camp de Morvedre) i Alacant han estat les poblacions on ja han començat les Trobades d’Escoles en Valencià d’enguany, amb un gran èxit de participació: els carrers s’han omplert de pares i mares, d’alumnes i de mestres i hi ha hagut més de 17.000 assistents as tallers i espectacles programats, sota el lema ‘El Valor del Valencià’, en homenatge a Enric Valor, en l’escaiença del centenari del seu naixement.

A Alacant ahir es va celebrar la la XXI Trobada de Primària de la comarca. Organitzada per la Cívica-Escola Valenciana, més de 8.000 assistents de l’Alacantí van passar pel recinte de l’escola Joaquim Sorolla.

I a Sagunt, hi va haver nou mil assistents; la Trobada del Camp de Morvedre va començar amb una gran cercavila i va continuar amb mig centenar de tallers, amb exposicions, paradetes de comerç just, llibres, dimonis…. En total van participar trenta-sis centres d’ensenyament en català de la comarca.

Escola Valenciana organitza enguany una vintena de trobades per tot el País Valencià, que fins el 4 de juny també passaran per Moixent (Costera), Burjassot (Horta nord), Santa Pola (Baix Vinalopó), Llombai (Ribera Alta), Novelda (Vinalopó Mitjà), l’Eliana (Camp de Túria), Senija (Marina Alta), Xixona (Alacantí), Castelló de la Plana, Atzeneta d’Albaida (Vall d’Albaida), Silla (Horta sud), Benifaraig, Borbotó, Carpesa i Poble Nou (Horta nord), Xeresa (Safor), Vilafranca (Ports), Relleu (Marina Baixa) i Ibi (Alcoià). El 30 d’abril també es farà una trobada a Barcelona, dins la Setmana Cultural de l’Espai País Valencià.

Milers de manifestants a favor de l’ensenyament en català

El preludi de les primers festes per la llengua d’Escola Valenciana foula manifestació de dissabte, que va mobilitzar milers de persones al centre de València per reivindicar l’ensenyament públic i en català. La marxa festiva, organitzada per Escola Valenciana i la Plataforma per l’Ensenyament Públic, fou encapçalada per una gran pancarta amb el lema ‘Sí al valencià’. El president d’Escola Valenciana, Vicent Moreno, ha fet una crida a la mobilització ‘per fer-nos visibles i per evitar el desmantellament del model d’escola en valencià’.

 

 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any