Obama pondera com ajudar els rebels per forçar la sortida de Gaddafi

  • Els serveis d'intel·ligència nord-americans avisen del reclutament de membres d'al-Qaida i d'Hesbol·là a la zona oriental de Líbia · El govern britànic anuncia la deserció del ministre d'Afers Estrangers de Gaddafi

VilaWeb
Redacció
31.03.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’administració de Barack Obama sospesa la possibilitat d’oferir  armes als rebels libis, segons publica el diari The New York Times, que ha obtingut la dada de càrrecs públics importants. Si fos el cas, els Estats Units s’involucrarien ‘en una guerra civil’ en la qual pot haver-hi una certa presència d’al-Qaida, segons aquestes mateixes fonts. El debat sobre el possible subministrament d’armes, que es fa a la Casa Blanca i al Pentàgon, ha motivat una telefonada urgent dels serveis d’intel·ligència, avisant del possible reclutament de membres d’al-Qaida i d’Hesbol·là a la zona oriental de Líbia.

La secretària d’Estat dels Estats Units, Hillary Clinton, va manifestar ahir que el seu govern encara no havia decidit si lliuraria armes als rebels libis, però que, en tot cas, hi tenia dret, perquè el Consell de Seguretat de les Nacions Unides autoritza l’acció militar per a protegir els civils.

L’almirall nord-americà James G. Stavridis va explicar al Senat les sospites sobre la presència de membres dels grups islamistes al-Qaida i Hesbol·là entre les forces contràries al dictador libi, Muammar al-Gaddafi.

Deserció d’un col·laborador de Gaddafi

El govern britànic va informar ahir a última hora de l’arribada a Londres del ministre d’Afers Estrangers libi, Musa Kusa, que ha transmès a les autoritats britàniques la intenció de dimitir. ‘Podem confirmar que Musa Kusa ha arribat a l’aeroport de Farnborough provinent de Tunísia’, va assegurar el ministeri d’Afers Estrangers britànic. I és que el règim libi negava la fugida de Kusa, publicada per la comunitat internacional com una maniobra més de desgast.

Musa Kusa ha estat un dels col·laboradors de Gaddafi més fidels, i l’ha representat internacionalment.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any