El PP es queixa ara que Telemadrid no es vegi a Castella-la-Manxa

  • El ministre Sebastián ha respost acusant Camps de 'violar el dret fonamental' de veure TV3 al País Valencià

VilaWeb
Redacció
30.03.2011 - 17:15

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Després d’haver obligat a tancar l’emissió de TV3 al País Valencià i multar Acció Cultural, el Partit Popular ha recriminat avui al ministre d’Indústria espanyol, Miguel Sebastián, que Telemadrid s’hagi deixat de veure a uns territoris de Castella-la-Manxa i l’ha acusat de permetre la ‘censura de Telemadrid’ perquè molts ciutadans ‘han vist vulnerat el dret que els garanteix l’article 20 de la Constitució de rebre una informació verídica’ (àudio).

‘És inconcebible en democràcia que això es permeti i intolerable en un estat de dret’, ha dit la diputada popular María Jesús Bonilla. També ha denunciat que a Guadalajara i Toledo ‘molts ciutadans no poden veure Telemadrid com feien des de fa molts anys’.

En la seva resposta en la sessió de control al congrés espanyol, el ministre Sebastián ha afirmat que si es vol parlar de drets fonamentals, el que ha de fer és ‘parlar amb el seu company de partit, el senyor Camps, que està violant un dret fonamental perquè està impedint veure la senyal de TV3 al País Valencià, que és un dret dels valencians’.

Tanmateix, el ministre Sebastián tampoc no ha fet res fins ara per garantir l’emissió de TV3 al País Valencià: facilitant el nou múltiplex de Tdt, com reclama el PP valencià, o acceptant la iniciativa legislativa popular de Televisió sense fronteres, que pretén garantir l’emissió de tots els mitjans públics en una llengua determinada a tots els territoris on es parli.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any