Barcelona Decideix porta la consulta a l’ONU

  • Anna Arqué i Elisenda Paluzie s'han reunit amb diversos organismes de les Nacions Unides a Nova York

VilaWeb
Redacció
23.03.2011 - 20:24

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Barcelona Decideix ha portat la consulta del 10 d’abril vinent a la seu de les Nacions Unides. Les representants de l’equip d’internacionalització, Anna Arqué i Elisenda Paluzie, s’han entrevistat amb responsables d’organismes de l’ONU com la Unitat de Descolonització i el Comissionat de Drets Humans. També s’han reunit amb una regidora del govern municipal de Nova York i la directora del ‘Catalan Center’ a la Universitat de la gran ciutat nord-americana.

Anna Arqué justifica la visita: ‘Cal que els organismes internacionals siguin conscients que els barcelonins, i els catalans en general, no solament sabem quins són els nostres drets com a europeus del segle XXI, sinó que exigim posar-los en pràctica’. ‘No hem anat a explicar qui som ni a queixar-nos, sinó que expliquem que el poble català és prou madur per exercir l’autodeterminació’, conclou Arqué.

Per la seva banda, Elisenda Paluzie diu que ‘la legalitat internacional ens empara, però el que cal és tenir la determinació política necessària per exercir els nostres drets’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any