Mig miler de persones reivindiquen TV3 a Alacant

  • L'actor Xavi Castillo ha sigut l'encarregat de llegir el manifest al que ha donat el seu toc particular, retratant la classe política valenciana amb una nitidesa extrema i arrencant els aplaudiments del manifestants.

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
23.03.2011 - 07:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Una gran pancarta amb el lema ‘Si a TV3’ amb els principals líders polítics ha presidit un acte on els alacantins han tornat ha reivindicar la televisió catalana com un patrimoni de tots. Al final de l’acte la policia espanyola ha provocat alguns dels assistents en identificar-los i després negar-se a respondre les seues preguntes argumentant que no els entenien perquè parlaven ‘chino’

Més de cinc centes persones s’han concentrat este dimarts a Alacant, davant la seu del Govern de la Generalitat, a la coneguda com Casa de les Bruixes, per a reclamar el retorn de les emissions de TV3 quan es complien 1.198 dies sense senyal a les comarques del Sud del País Valencià -el repetidor de la Carrasqueta va ser el primer en patir la intolerància del PP que el va tancar mitjançant la Guàrdia Civil al desembre del 2007-.

En un to festiu, però també reivindicatiu, els manifestants han exigit TV3 mentre les dolçaines i els tabals acompanyaven la concentració. A la pancarta, amb el lema ‘Si a TV3’, els principals partits polítics, la candidata socialista, Elena Martín, Mireia Mollà i Tomàs Mestre per Compromís, Lluis Torró d’Esquerra Unida i Josep Lluís Molares per Esquerra Republicana. A més, els sindicats Intersindical Valenciana-STEPV, UGT i CCOO i una trentena d’entitats i col·lectius de la ciutat que també donaven suport a la concentració.

Manifest

Sèfora Bpu, de la Plataforma Sense Senyal, ha estat l’encarregada d’introduir les reivindicacions de la concentració abans de donar pas a l’actor Xavi Castillo que ha sigut qui ha llegit el manifest de la Plataforma. Fidel a la seua trajectòria, Castillo ha expressat d’una manera tan irreverent com clara el sentiment dels allà congregats i que podeu vore de manera integra en este vídeo. Ni Zaplana, ni Camps, ni Canal 9 ni gaire bé ningú s’ha pogut escapar del punyents comentaris d’este mestre de l’escena que es capaç d’analitzar com ningú la realitat valenciana.

La Policia

No hi ha hagut cap problema ni incident durant l’acte fins que un colp ja finalitzat la policia ha identificat alguns dels assistents, els més joves. El problema ha sorgit quan estos els han demanat explicacions, però l’agent de la policia espanyola s’ha negat a respondre adduint que no entenia el valencià i reclamant ‘que me hableis en castellano’. Però el que més ha escalfat els ànims s’ha produït quant l’agent ha dit a una de les persones que li demanava explicacions que ‘no entiendo el chino’.

La situació no ha anat a més, encara que malgrat la intervenció de la diputada de Compromís, Mireia Mollà i els organitzadors, l’agent de la policia espanyola no ha cessat en la seua actitud i ha defensat en tot moment que ell no tenia perquè entendre’ls si no el parlaven en castellà.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any