Unió vol que s’elimini del tot l’impost de successions

  • Pelegrí diu que no sap res de la proposta d'ahir del govern de suprimir-lo només parcialment · L'oposició critica la indecisió del govern

VilaWeb
Redacció
21.03.2011 - 16:45

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El secretari general d’Unió Democràtica de Catalunya, Josep Maria Pelegrí, ha insistit avui que la seva formació apostava perquè se suprimeixi del tot l’impost de successions, tal com establia el programa electoral de CiU. Després de l’anunci per part de la Generalitat, la setmana passada, de suprimir l’impost de successions abans dels comicis del mes de maig, ahir el secretari de govern, Germà Gordó, va rectificar i va dir que només s’eliminaria en part, concretament, en les herències de primer grau i segon, però que es mantindria a partir del tercer grau.

Un dia després, Unió diu que no sap res d’aquesta última proposta del govern i que se n’ha assabentat pels mitjans de comunicació. ‘Unió no té cap intenció d’incomplir el programa electoral de CiU. No hi ha més discussió’, ha dit Pelegrí, fent referència a la supressió de l’impost que preveia el programa electoral de la federació del govern en els últims comicis al Parlament.

L’oposició ja ha criticat el que considera una improvisació del govern pel que fa a la supressió de l’impost de successions.

El PSC ha descartat de donar suport al govern en la tramitació de la reforma sobre l’impost i ha acusat l’executiu d’Artur Mas d’estar desorientat. Per la seva banda, el PP ha retret a CiU que faci marxa enrere en el compromís d’eliminar totalment l’impost i interpreta que, d’aquesta manera, CiU ‘demostra la seva predisposició a trobar acords amb el PSC’. Per a ICV, el govern vol ‘dissimular la pràctica supressió’ de l’impost i Esquerra ha acusat el govern de fer el ridícul i de convertir la supressió de l’impost de successions en un sainet que demostra, segons Joan Ridao, que la reforma del tribut impulsada per l’anterior govern era la correcta.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any