La Generalitat diu ara que no eliminarà totalment l’impost de successions

  • Es mantindrà a partir del tercer grau, entre oncles i nebots

VilaWeb
Redacció
20.03.2011 - 13:04

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El govern de la Generalitat va anunciar fa una setmana que eliminaria l’impost de successions abans de les eleccions. Ara, però, el govern ha declarat que l’impost no s’eliminarà totalment, sinó que en quedaran exempts de pagament únicament els familiars de primer i segon grau. La resta de trams de relació parental continuaran tributant, cosa que permetrà a la Generalitat continuar recaptant 120 milions d’euros anuals, dels 250 que actualment recapta amb aquest impost. Ho ha explicat el secretari del govern, Germà Gordó, en una entrevista amb Europa Press.

A efectes pràctics, l’anunci de Gordó implica que el govern eliminarà l’impost en les herències entre cònjuges o entre pares i fills (primer grau) i entre germans o entre avis i néts (segon grau). En canvi, es mantindrà el tribut a partir del tercer grau, és a dir, entre oncles i nebots i entre cosins. ‘L’impost no desapareix, el que desapareix són determinats trams’, ha explicat el secretari del govern.

Gordó ha recordat, també, arran de les crítiques dels partits de l’oposició, que ells ja van rebaixar substancialment aquest tribut en plena crisi econòmica. Abans de la modificació legislativa impulsada el 2009 per PSC, ERC i ICV-EUiA, la Generalitat recaptava en concepte de successions uns 800 milions aproximadament, i amb la reforma del tripartit, la xifra es va situar en 250 milions. Amb la supressió de l’impost la Generalitat passarà a cobrar-ne 120 milions. ‘L’únic que fem és tancar aquest procés de reducció que va impulsar l’esquerra i que era un dels principals punts del programa electoral de CiU.’

Segons Gordó, amb aquests canvis s’aconseguirà evitar la fuga de capitals de Catalunya cap a altres autonomies que havien suprimit aquest tribut, sobretot governades pel PP.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any