Un acte al Col·legi de Periodistes servirà per a expressar la solidaritat ciutadana amb VilaWeb

  • Serà dimecres a les 19.00 a la seu barcelonina del Col·legi

VilaWeb
Redacció
21.03.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Col·legi de Periodistes acollirà dimecres a la set de la tarda un acte de suport a VilaWeb amb motiu de la querella que l’Ajuntament de Barcelona ha presentat contra el diari per les informacions publicades sobre el ‘cas Vilaró’. Hi prendran la paraula el degà del Col·legi, Josep Maria Martí, i el director de VilaWeb, Vicent Partal. És prevista l’assistència de periodistes, representants de la societat civil i lectors que vulguin donar suport al diari.

Més de dues mil persones han expressat ja la seva solidaritat amb VilaWeb i el seu rebuig a la querella de l’ajuntament de Barcelona a través del manifest que es pot signar en aquesta pàgina.

Entre els signants hi ha periodistes com el director d’El Punt Emili Gisbert, el director de l’Ara Carles Capdevila, l’ex-director de La Vanguardia Lluís Foix, el director d’El Singular Digital Rafel de Ribot, el director de l’Agència Catalana de Notícies Saül Gordillo, el director de Nació Digital Salvador Cot, el director de Catalonia Today Germà Capdevila, el director de Berria, Martxelo Otamendi, l’editor d’El Temps Eliseu Climent, l’editor de Tribuna Catalana, Miquel Sellarés, Queco Novell, Lluís Permanyer…

També hi han deixat la seva signatura personalitats com ara Josep Maria Terricabras, Muriel Casals, Salvador Cardús, Joan Llinares, Joan Boada, Miquel Gil, Pep Gimeno ‘Botifarra’, Pere Aragonés, Isidor Marí, Enric Frigola, Jaume Cabré…

En dotzenes de blocs s’hi expressa també la solidaritat amb el nostre diari, que també té una forta repercussió a twitter. Dissabte també a l’inici de la transmissió d’El Futbol a Catalunya Ràdio Joaquim Maria Puyal va expressar la seva ‘preocupació’ pel cas.

El cas Vilaró

L’ajuntament de Barcelona va anunciar una querella el mes de juny de l’any 2008 contra els mitjans de comunicació que havien publicat informacions qüestionant l’origen de les ferides del cap de la guàrdia urbana, Xavier Vilaró, en els incidents ocorreguts la nit de la final de l’Eurocopa de futbol.

Vilaró va assegurar que les lesions que va patir, per les quals va restar disset dies ingressat, alguns dels quals en estat molt greu, van ser causades per una pilota de goma disparada pels mossos d’esquadra. Però l’informe de l’Àrea d’Afers Interns de la policia (llegiu-lo en pdf) contradiu aquesta versió i concorda amb les informacions publicades per VilaWeb. La investigació, que aportava proves balístiques, el testimoni de policies i del cirurgià que va operar Vilaró a l’hostipal, concloïa que la versió sostinguda per Vilaró podia ‘no ajustar-se a la realitat’.

Vilaró també es va querellar contra els mossos d’esquadra, acusant-los de les lesions, perrò arran d’aquest informe la jutgessa que investigava la causa va arxivar (pdf) el cas. La jutgessa va concloure que no solament no era possible de determinar l’autor de les lesions (imprescindible en tot procés penal), ‘sinó tampoc la mecànica lesiva denunciada pel cap de la guàrdia urbana’ (pàgina 5, primer paràgraf).

PP, CiU, ERC i ICV demanen la retirada de la querella

En una votació poc habitual, els grups municipals de PPCiUERC i ICV es van posar d’acord dimecres passat a l’hora d’exigir que l’ajuntament de Barcelona retiri la querella contra VilaWeb pel ‘cas Vilaró’ (vídeo). La vista oral del cas és prevista pels dies 29 i 30 d’aquest mes i el PSC, malgrat haver-se quedat sol, continuarà el procés. El resultat de la proposició aprovada, presentada a iniciativa de CiU, ha de ser comunicat al jutjat.

 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any