El Consell de Seguretat de l’ONU imposa l’exclusió aèria a Líbia

  • Gaddafi anuncia una ofensiva contra Bengasi aquesta nit · 'Vindrem aquest nit i no tindrem cap pietat', ha dit el dictador

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
17.03.2011 - 23:35

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Consell de Seguretat de l’ONU ha aprovat una resolució per imposar una zona de restricció aèria a Líbia. Els Estats Units, França i el Regne Unit han estat els principals avaladors de la resolució, que ha obtingut deu vots a favor i cinc abstencions. Mentrestant, el dicator libi, Muammar al-Gaddafi ha anunciat que l’ofensiva militar contra Bengasi, un dels últims bastions controlats encara pels rebels, començarà aquesta nit. ‘Vindrem aquest nit i no tindrem cap pietat’, ha dit Gaddafi. Les tropes de Gaddafi intensifiquen l’ofensiva per a controlar totes les ciutats que resten sota control dels rebels.

El número dos de l’ambaixada líbia davant de Nacions Unides, Ibrahim Dabbashi, ha dit que Gaddafi ‘ha perdut el cap’ i està fent servir mercenaris africans per controlar la ciutat d’Ajdabiya. ‘Els ha ordenat matar tothom i destrossar-ho tot’, ha dit Dabbashi als periodistes. Dabbashi també s’ha mostrat convençut que, passi el que passi, Gaddafi no continuarà governant Líbia.

Les forces de Gaddafi han bombardat l’aeroport de Bengasi, últim bastió dels opositors del dirigent libi. També han bombardat la ciutat de Misrata, a l’oest del país. Fa uns dies que les tropes de Gaddafi van començar una intensa ofensiva per recuperar el control de Líbia, i asseguren que ja controlen la ciutat d’Ajdabiya, a uns 160 quilòmetres de Bengasi, tot i que els opositors neguen que sigui cert.

 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any