CiU, PP, ERC i ICV exigeixen a l’ajuntament que retiri la querella contra VilaWeb pel ‘cas Vilaró’

  • El PSC perd la votació a la comissió de Presidència, però mantindrà el procés judicial contra VilaWeb

VilaWeb
Redacció
17.03.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

En una votació poc habitual, els grups municipals de PP, CiU, ERC i ICV es van posar d’acord ahir per exigir a l’Ajuntament de Barcelona que retirés la querella contra VilaWeb pel ‘cas Vilaró’ (vídeo). La vista oral del cas és prevista per als dies 29 i 30 d’aquest mes, i el PSC, tot i restar sol, mantindrà el procés. El resultat de la proposició aprovada, presentada a iniciativa de CiU, s’ha de comunicar al jutjat.

L’Ajuntament de Barcelona va anunciar, el juny del 2008, una querella contra els mitjans de comunicació que havien publicat informacions qüestionant l’origen de les ferides del cap de la guàrdia urbana, Xavier Vilaró, en els incidents de la nit de la final de l’Eurocopa de futbol.

Segons Vilaró, les lesions per les quals va estar disset dies ingressat, alguns en estat molt greu, foren causades per una pilota de goma disparada pels mossos d’esquadra. Però el dictamen (pdf) de l’Àrea d’Afers Interns de la policia contradiu aquesta versió i concorda amb les informacions publicades per VilaWeb. La investigació, que aportava proves balístiques, el testimoni de policies i del cirurgià que va operar Vilaró a l’hospital, concloïa que la versió sostinguda per Vilaró podia ‘no ajustar-se a la realitat’.

Vilaró també es va querellar contra els mossos d’esquadra, acusant-los de les lesions, però, en virtut d’aquest dictamen, la jutgessa que investigava la causa va arxivar (pdf) el cas. La jutgessa va concloure que no solament no era possible de determinar l’autor de les lesions (element imprescindible en tot procés penal), ‘sinó tampoc la mecànica lesiva denunciada pel cap de la guàrdia urbana’ (p. 5, § 1).

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any