Escola Valenciana presenta el seu full de ruta per a l’ensenyament

  • Convoca un gran acte a la Universitat de València amb el suport de tots els sindicats, partits (tret el PP), universitats públiques i entitats diverses

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
26.02.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Escola Valenciana presenta aquest migdia, en un gran acte a la Nau de la Universitat de València, un document ‘de consens, aplicable a tots els centres’ per a promoure l’educació plurilingüe i el domini de la llengua per tots els estudiants. Amb el suport de tots els sindicats, partits (tret el PP), universitats públiques i entitats diverses, la presentació coincideix amb una nova ofensiva del govern de Camps contra l’ensenyament en valencià.

‘Un model d’educació plurilingüe i intercultural per al sistema educatiu valencià’ és el títol del document redactat per la Unitat per l’Educació Multilingüe (UEM) de la Universitat d’Alacant. Els encarregats de presentar el document són el director de la UEM, Vicent Brotons; el portaveu de la Comissió d’Educació d’Escola Valenciana, Jaume Fullana; i l’autor del document, l’especialista en educació multilingüe Vicent Pascual.

La presentació es fa després de mesos de reunions amb la comunitat educativa i amb agents socials, en un intent de fer-hi participar tants responsables com sigui possible. El document insisteix en la necessitat d’aprofundir les competències bilingües dels alumnes i d’introduir elements d’eficàcia en l’aprenentatge d’una llengua estrangera.

Algunes institucions i entitats que han confirmat l’assistència a la presentació són l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, el Consell Valencià de Cultura, les cinc univeristats públiques valencianes, Intersindical, CCOO, UGT, CSIF, ANPE, Confederació Gonçal Anaya, Moviments de Renovació Pedagògica, Associació de Directors de Secundària, PSPV-PSOE, EUPV, Bloc, IPV, ERPV, diferents directors de centres educatius, les coordinadores comarcals d’Escola Valenciana i altres representants d’associacions i empreses de diferents sectors culturals i educatius del País Valencià.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any