El PP proclama Camps candidat

  • El Comitè Electoral del PP espanyol s'ha reunit aquest matí

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
24.02.2011 - 15:21

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Comitè Electoral del PP espanyol ha ratificat avui la candidatura del president de la Generalitat, Francisco Camps, i les de la resta de presidents autonòmics del PP, que encara no havin estat nomenats. Camps, que es va autoproclamar candidat fa deu dies, ha mantingut un pols intens i llarg amb la direcció del PP espanyol, que es resistia a proclamar-lo candidat per les acusacions que recauen sobre ell i que el poden portar a judici.

El PP volia guanyar temps per si hi havia novetats judicials. Rajoy, de fet, volia posposar al màxim la confirmació, però la pressió de Camps es va intensificar. Dirigents valencians van arribar a criticar obertament el retard de la direcció del PP en el nomenament i Alfonso Rus, batlle de Xàtiva, va recordar públicament que Camps va donar el seu suport a Rajoy ‘quan li faltava la pesseta pel duro’, l’any 2008, insinuant que Rajoy tenia un deute pendent amb Camps. Algunes veus dins del PP espanyol havien insinuat també que no nomenar Camps era una demostració de debilitat i que, fins i tot, el procés judicial en què està immers no seria perjudicial electoralment sinó que el podria reforçar i fins i tot beneficiar.

Fa pocs dies la fiscalia anticorrupció va demanar una multa de 41.250 euros per a Camps, donant per fet que havia comès un delicte de suborn, i el jutge de Tribunal Superior de Justícia del País Valencià va refusar les proves demanades per la defensa de Camps en la causa dels vestits del cas Gürtel.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any