Deu anys observant el català a la xarxa

  • El WICCAC celebra el desè aniversari amb una conferència sobre la situació de la llengua a internet

VilaWeb
Redacció
16.02.2011 - 12:42

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Aquest febrer fa deu anys que el WICCAC (Webmàsters Independents en Català, de Cultura i d’Àmbits Cívics) va començar a treballar per posar en contacte webmàsters independents i per impulsar la normalització de l’ús de la llengua catalana a la xarxa. Per commemorar-ho ha organitzat una conferència sobre ‘La situació del català a internet’. La conferència es farà a la Sala Nicolau d’Olwer de l’Institut d’Estudis Catalans, al centre de Barcelona, a les 19.30.

Hi intervindran Jordi Iparraguirre, director de la Fundació puntCAT; Pau Iranzo, membre de Softcatalà; Vicent Partal, director de VilaWeb, i Joan Soler, membre de l’equip de coordinadors de WICCAC. Tots els conferenciants són responsables d’iniciatives que comparteixen un dels objectius principals de WICCAC: impulsar la normalització de l’ús del català a internet.

Des del juny de 2002 WiCCAC analitza l’estat del català a la xarxa i publica el Baròmetre de l’ús del català a internet. En aquest document, hi detalla els percentatges globals i sectorials de la presència del català en més de tres mil webs actualment analitzades. En aquest article de VilaWeb hi ha una anàlisi detallada de les dades del darrer baròmetre, que es van fer públiques encara no fa un mes.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any