El Magic Weekend obre la lliga de rugbi XIII europea

  • Els Catalans Dragons de Perpinyà comencen la sisena temporada a la Super League amb una derrota contra Harlequins (4-11)

VilaWeb
Redacció
12.02.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Aquest cap de setmana es posa en marxa la principal lliga europea de rugbi XIII (o rugbi lliga), la Super League. I ho fa, per primera vegada, amb l’especial Magic Weekend, un esdeveniment únic en el terreny de les grans competicions esportives. Durant dos dies (avui i demà), els catorze equips de la lliga, entre els quals hi ha els Catalans Dragons de Perpinyà, juguen tots en un sol estadi. Com l’any passat, el Magic Weekend té lloc al Millennium Stadium de Caerdydd (Gal·les). El Magic Weekend busca ampliar la geografia del rugbi XIII en terres on n’hi ha poca tradició i, alhora, afavorir l’agermanament de les aficions.

Fins ara s’ha fet a Caerdydd (País de Gal·les) i a Edinburg (Escòcia), on no hi ha ni de bon tros l’afició pel rugbi XIII que a Anglaterra, a Occitània i a Catalunya Nord. Alguna vegada s’havia insinuat la possibilitat que, en un futur proper, el Magic Weekend es pugui fer a Barcelona, per a impulsar un esport que, tot i ser minoritari al Principat, ja ha obtingut el reconeixement internacional.

Renovació dels Catalans

Després d’una última temporada molt dolenta, en què els Catalans Dragons van quedar últims a la classificació, avui han començat la Super League contra el Harlequins amb derrota (4-11), tot i la renovació profunda de la plantilla: dotze jugadors són nous i també l’entrenador, Trent Robinson, arribat directament d’un dels grans clubs de XIII a Austràlia, els Sydney Roosters.

Aquesta temporada, per primera vegada des que van començar a jugar la Super League el 2006, els Catalans Dragons disposen de web en català, gràcies a un acord de col·laboració amb Òmnium Cultural de Catalunya Nord.

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any