A primers d’abril arribarà la segona novel·la de Najat El Hachmi, ‘La caçadora de cossos’

  • Ha suscitat força expectació després de l'èxit de 'L'últim patriarca', amb 52.000 exemplars venuts

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
10.02.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Se sabia que Najat El Hachmi, autora de ‘L’últim patriarca‘ (Planeta, Premi Ramon Llull 2008), publicaria una altra novel·la enguany. I se’n sabia el títol, ‘La caçadora de cossos’. I s’havia insinuat que tindria escenes de sexe explícit. Doncs bé, ara ja té data de publicació: el 5 d’abril, i sortirà, alhora, en català, a l’editorial Columna, i traduïda a l’espanyol, a Planeta. Des de Columna expliquen a VilaWeb que ‘La caçadora de cossos’ no és una continuació de ‘L’últim patriarca’, encara que la protagonista sí que és la mateixa: s’ha fet gran i descobreix el sexe i l’amor.

Ester Pujol, directora editorial del Grup 62, fins ara responsable de Columna, ha ampliat la informació a l’Agència Catalana de Notícies (ACN). Diu que el llibre és la història d’una ‘persona que caça cossos, però no d’una manera violenta, sinó a base d’experiències amb amants diferents’. Per Pujol és, en definitiva, una novel·la sobre l’amor. I creu que aquesta segona novel·la de Najat El Hachmi és una de les més esperades, després de la seva entrada de cavall sicilià en les lletres catalanes, i que pot arrossegar molta gent a llegir-lo.

‘L’últim patriarca’, primera novel·la de l’escriptora i Premi Ramon Llull 2008, ha aconseguit un èxit de lectors i de traduccions més que remarcable: 52.000 exemplars venuts fins ara (45.000 en rústica i 7.000 en butxaca, segons l’editorial Planeta), i s’ha traduït a l’alemany (Wagenbach), àrab (Tatany Book Services), espanyol (Planeta), francès (Actes Sud / Club, Le Grand Livre du Mois), neerlandès (Orlando), portuguès (Planeta Manuscrito), romanès (Curtea Veche), turc (Sel Yayinlari), anglès (The Serpent’s Tail), i es negocia la traducció a l’italià. A més, ha rebut el Prix Ulysse a la primera novel·la (2009) i ha estat finalista del Prix Méditerranée étranger (2009).

Najat El Hachmi va ser, no fa gaire, directora convidada de VilaWeb, dins el cicle ‘Quinze directors per un dia’ que organitza VilaWeb (vídeo del seu pas per VilaWeb).

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any