Alumnes de tot el país participen en una activitat de periodisme digital, ‘Escoles en Xarxa’, impulsada per Òmnium Cultural i VilaWeb

  • Cada dia des de les aules de primària i secundària, els escolars expliquen el món des del seu bloc

VilaWeb
Redacció
08.02.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Escoles en xarxa és una activitat de periodisme digital que porten a terme, a través de blocs en xarxa, alguns centres d’educació primària i secundària (públics, concertats i privats) dels territoris de parla catalana que fomenten l’ús de les TIC (Tecnologies de la informació i la comunicació).

Aquesta activitat va començar el 2007 amb 22 centres de secundària, però cada any se n’hi han anat sumant més, i al curs 2009-2010 ja hi van participar 235 centres de secundària i 111 de primària. Podeu contactar-hi a través del correu electrònic escolesenxarxa@vilaweb.cat

 

Entre les finalitats hi ha la de fomentar el periodisme digital en llengua catalana i la de familiaritzar els alumnes en la diversitat dialectal de la llengua comuna. Escoles en Xarxa també malda per estimular l’ús de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) a les aules.

 

Les reunions

Un cop l’any s’organitza un aplec presencial de primària i un de secundària, en què es posa en pràctica el periodisme digital a base de tallers dinàmics i interactius. El primer es va fer a Puçol, el 2007, i van participar-hi 150 alumnes. Des d’aleshores ja se n’han fets a Badalona, Girona, Granollers, Tarragona, Terrassa i Valls.

 

Com funciona?

El model és el dels blocs d’internet i de les edicions locals de VilaWeb: hi ha un bloc unitari per a cada etapa educativa i tants blocs com centres adherits. Cada centre té un nom d’usuari i una contrasenya que es faciliten al responsable de l’activitat. S’hi pot participar des de qualsevol àrea curricular i des de qualsevol modalitat (matèries comunes, matèries optatives, aules d’acollida…) amb alumnes de qualsevol nivell de primària i de secundària.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any