Jordi Julià guanya el Premi Decàlia 2011

  • El premi ha estat per a l’obra “Poètica per a un ninot” i està dotat amb 3.000 euros i la publicació del recull poètic

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
04.02.2011 - 12:49

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Ahir al vespre, en el marc de l’Acte Literari de les Festes Decennals, es va fer públic el guanyador del Premi Decàlia de poesia. El poeta Jordi Julià, de Sant Celoni, veurà publicada la seva obra en un recull que editarà Cossetània. El jurat d’aquest guardó literari ha estat format per Àlex Susanna, Olga Xirinacs, Lluïsa Julià, Magí Sunyer i Gabriel Guasch, tots ells membres destacats de les lletres catalanes.

Jordi Julià Garriga, de 38 anys, és doctor en Teoria de la Literatura i Literatura Comparada per la Universitat Autònoma de Barcelona. Exerceix de professor al Departament de Filologia Espanyola de la UAB i habitualment col·labora amb la revista de cultura contemporània Transversal.

Julià ha guanyat nombrosos premis literaris com el Màrius Torres (1997), l’Agustí Bartra Ciutat de Terrassa (1998), el Josep Vallverdú d’assaig (2001), el Divendres Culturals de Poesia de Cerdanyola del Vallès (2001), l’Englantina d’Or als Jocs Florals de Barcelona (2002), el Rovira i Virgili d’assaig (2003), l’Estebanell i Pahissa de poesia de Granollers (2002), el Ciutat de Tarragona – Ramon Comas i Maduell de poesia (2003), IEC-Josep Carner (2004), la Flor natural als Jocs Florals de Barcelona (2005), el Miquel Martí i Pol de la UAB (2006), el Sant Miquel d’Engolasters (2007), el Mallorca de poesia (2007) i el Premi Extraordinari del 150è aniversari dels Jocs Florals. Jordi Julià ha publicat més d’una desena de reculls poètics i vuit estudis literaris. La seva obra ha estat traduïda a l’eslovè.

En el decurs de l’acte literari els escriptors que han viscut en primera persona les Festes Decennals de Valls han llegit els seus textos, en els quals han narrat la seva experiència en aquestes festes singulars i úniques. Els escriptors que han participat en aquesta trobada han estat Màrius Serra, Isabel Clara-Simó, Margarida Aritzeta i Alfred Bosch. La Trobada d’Escriptors compta amb la col·laboració de l’Antena del Coneixement de la Universitat Rovira i Virgili a Valls. Un dels moments més esperats de l’acte ha estat també l’homenatge que la ciutat ha retut al poeta vallenc Gabriel Guasch.

La literatura i, d’una manera especial, la poesia han estat de nou protagonistes destacades de les Decennals 2011 amb la convocatòria del Premi Decàlia. De fet, des de les festes de l’any 1881 i de manera ininterrompuda les Decennals han destacat per incorporar en el seu programa actes i concursos literaris que han merescut el reconeixement i la participació de grans personalitats de les lletres catalanes. Així, en les diferents edicions s’ha distingit a escriptors i poetes com Josep M. de Sagarra, Marià Manent, Josep M. López Picó, Xavier Amorós Corbella o Vicenç Villatoro, entre molts altres. A la vegada, en aquests 130 anys de certàmens literaris han estat membres dels diferents jurats personalitats tan destacades de la literatura com Narcís Oller, Pompeu Fabra, Joan Maragall, Baltasar Porcel, Pere Gimferrer, Carles Cardó, Josep M. Casas Homs o Jaume Vidal Alcover, entre molts d’altres.

 

 

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any