La Universitat d’Alacant investeix Raimon doctor honoris causa

  • El mes vinent estrenarà disc, 'Rellotge d'emocions'

VilaWeb
Redacció
28.01.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Raimon ha investit avui doctor honoris causa en un acte solemne al paranimf del campus de Sant Vicent del Raspeig de la Universitat d’Alacant. La Facultat de Filosofia i Lletres ho va proposar al consell de govern que, el juliol de l’any passat, va aprovar per unanimitat reconèixer la important contribució de Raimon, com a cantant i poeta, en la defensa de les llibertats democràtiques i de la cultura valenciana.

La investidura coincideix amb els cinquanta anys de la seva carrera artística i amb la publicació d’un nou disc, ‘Rellotge d’emocions’, al cap de deu anys de no haver-ne publicat cap. Del 18 al 20 de març Raimon cantarà les cançons del nou disc al Teatre Tívoli de Barcelona.

La Universitat d’Alacant fa un reconeixement a la trajectòria de Raimon i en destaca la manera de cantar, amb un estil personal i discrepant, absolutament original, com també la seva àmplia producció discogràfica amb més de vuitanta publicacions en molts suports, amb cançons que musiquen lletres pròpies o d’escriptors clàssics i contemporanis. 

Al llarg de la seva trajectòria, Raimon ha estat reconegut amb molts premis, entre els quals es destaquen el Gran Prix Francis Carco, de l’Académie Française du Disque (París, 1967); el Long Play d’Or (Madrid, 1976); el Ciutat de Barcelona (Barcelona, 1982); el de la Fundació Jaume I (Barcelona, 1987); el Cartellera Túria de la Contribució Musical (València, 1993); el Palmarès des Palmarès de la Nouvelle Académie du Disque (París, 1994); el de l’ACIC: Millor Espectacle de 1993 (Barcelona, 1994); el Premi Nacional de Música (1993); la Medalla d’Or al Mèrit en les Belles Arts (1995); la Medalla d’Or de la Generalitat de Catalunya (1997); el Premio Ondas de la SER (Barcelona, 1997), i el premi d’honor de l’Acadèmia de les Arts i les Ciències de la Música (Madrid, 2007).

Els professors Armand Alberola i Enric Balaguer han estat els padrins de Raimon en la cerimònia. 

Durant el mateix acte també ha estat investit Avelino Corma, doctor de l’Institut de Tecnologia Química.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any