Ocupen uns cinemes de Via Laietana en la protesta contra la reforma de les pensions

  • Els mossos carreguen al final de la manifestació i custodien ara l'edifici ocupat

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
22.01.2011 - 20:24

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’Assemblea de Barcelona ha fet públic (comunicat) aquest vespre que havia ocupat els antics multicinemes del número 53 de Via Laietana, en una acció prèvia a la vaga general convocada per a dijous vinent per CGT, CNT i COS contra la reforma del sistema de pensions. Quatre mil persones s’han manifestat aquesta tarda per Barcelona en el marc de la campanya unitària contra les polítiques del govern espanyol. La marxa ha acabat davant dels cinemes ocupats, i els mossos han carregat dues vegades contra la gent que s’hi aplegava per evitar que entressin a l’edifici.

De fet, durant tota la marxa, la presència policíaca ha estat molt visible, també amb agents de paisà. I a hores d’ara hi ha quinze furgones d’antiavalots dels Mossos d’Esquadra s’han desplegat per Via Laietana de Barcelona i el barri de la Ribera per custodiar l’entrada de l’edifici ocupat i que es trobava en desús de fa anys.

L’Assemblea de Barcelona i la resta d’assemblees pels drets socials convocants de la manifestació han emès un comunicat en què lamenten una intervenció policíaca ‘injustificada, absolutament desproporcionada i del tot desmesurada’. Insisteixen que ‘la intervenció s’ha produït sense cap mena de lògica al final d’una manifestació que no havia provocat cap accident a la via pública’.

Segons que expliquen, els mossos mantenen blocada la porta de l’edifici ocupat i denuncien que això suposa ‘un segrest de facto de les 300 persones’ que hi ha dins.

La protesta ha sortit a quarts de sis de la plaça de Sants, rere una pancarta amb el lema ‘Aturem la retallada de les pensions. Ja n’hi ha prou! Les nostres vides no són un negoci’, i ha acabat a via Laietana. Tot i que aquest matí ja s’havia anunciat (vídeo) que havia estat ocupat un edifici, no ha estat fins al final de la manifestació que s’ha donat a conèixer la ubicació.

L’Assemblea de Barcelona repeteix així el gest del setembre passat, quan es va ocupar el Banc Espanyol de Crèdit (vídeo); el qual fou desallotjat durant l’anterior vaga general, el 29 de setembre. L’Assemblea de Barcelona diu que aquesta ‘casa de la vaga’, com anomena l’edifici ocupat, vol ser un espai per debatre sobre la situació actual i generar un relat que permeti afrontar-la col·lectivament, i per això han organitzat diverses activitats al respecte.

‘No volem que decideixin per nosaltres. N’estem fartes de retallades laborals i socials sota el pretext de la crisi’, encapçala el comunicat de l’assemblea, que fa una crida a respondre ‘sense pal·liatius’ a la situació actual ‘passant a l’acció’. El manifest anima la gent a ‘organitzar-se als barris, als centres de treball, als centres de formació’ i anuncia que actualment es treballa per crear una coordinadora d’assemblees populars i socials i de sindicats alternatius.  

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any